Угорщина долучиться до ініціативи "Зерно з України"

Угорщина долучиться до ініціативи "Зерно з України"

 

Угорщина зобов’язалася також забезпечити 3,5 млн доларів, щоб забезпечити транспортування 10 тисяч тонн пшениці та продовольчих товарів з України до країн Африки. Про це заявила президентка Угорщини Каталін Новак під час саміту ініціативи Grain from Ukraine, повідомляє кореспондентка Суспільного.

"Руйнування каналів постачання продовольчих продуктів. Тут мова йде не тільки про вільну торгівлю, про ринкову економіку, бо в цьому випадку це визначає життя і смерті. Великий Голодомор 1932-1933 рр. був жахливою подією, ми були однією з тих країн, які вшановували пам’ять жертв. Ми вважаємо, що подібне ніколи не можна забувати. Якщо ми не відреагуємо, жінкам, чоловікам, дітям може загрожувати голод", — сказала вона.

І саме тому, за словами Новак, Угорщина долучається до гуманітарної допомоги Україні.

"Підтримуємо Україну на двосторонньому рівні. Виділили понад 172 млн євро, і сьогодні Угорщина зобов’язалася також забезпечити 3,5 млн доларів, щоб забезпечити транспортування 10 тисяч тонн пшениці та продовольчих товарів. Підтримуємо не лише фінансово, а і логістично. Наш спеціальний термінал на кордоні з Угорщиною та Україною має підвищити і прискорити транспортування необхідних товарів", — сказала президентка Угорщини.

Вона закликала країни використовувати цю додаткову можливість для відновлення демократичних каналів.

"Має бути справедливий мир, мир для всіх нас. 150 тисяч етнічних угорців, які наразі мешкають в Україні, маємо 500 представників нашої меншини, які вже пролили свою кров, захищаючи Україну. Ми постійно просували необхідність зупинити це, нікому не потрібне, кровопролиття. Наш сусід може розраховувати на нашу підтримку", — сказала Новак.

 

27 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів