На Закарпатті відкрили унікальну сенсорну кімнату для реабілітації дітей з особливими потребами

На Закарпатті відкрили унікальну сенсорну кімнату для реабілітації дітей з особливими потребами
В Обласному будинку дитини, що у місті Свалява, відбулася презентація унікальної сенсорної кімнати – спеціального релаксаційного комплексу для реабілітації дітей з особливими потребами.

 

Для її створення було виділено близько 500 тисяч гривень із обласного бюджету. За словами старшого вихователя Будинку дитини Антоніни Гончарук, у таких кімнатах працюватимуть фахівці різного профілю – психолог, логопед, дефектолог, ерготерапевт, фізичний реабілітолог.  Тут кожен спеціаліст може реалізувати комплексний підхід до індивідуального заняття із дитиною, яка має особливі освітні потреби.

Заняття можуть проводитися із дітьми з різними нозологіями: з порушенням координації рухів різного походження; після черепно-мозкових травм та ушкоджень спинного мозку; з ДЦП різного ступеню складності; із затримкою психічного розвитку низького та помірного рівня; зі СДУГ (синдром дефіциту уваги та гіперактивністю); з розладами аустичного спектру. У закладі проводиться 10-денний курс такої реабілітації у рамках законтрактованого із НСЗУ пакету медичних послуг.

Закарпаття онлайн

 

13 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів