Мешканці Синевиру, що на Міжгірщині, розповіли як приготувати паленята – регіональну страву (ВІДЕО)

Синевир – місце куди приїзжають мандрівники з усього світу, щоб насолодитися красою карпатських гір, та місцевою флорою і фауною. Але природа – це не єдине, що приваблює туристів у цій подорожі. Національні страви Синевиру – займають особливе місце в серцях людей, та змушують повертатися в цей край знову і знову.
Паленята – одна з національних страв Синевиру, яка має дуже цікаву історію створення. Їжа готується за особливим рецептом, який знають тільки місцеві жителі. Після того, як ви завершили приготування тіста, його потрібно розкачати та нарізати акуратними шматочкам у формі квадратів. Далі переходять до роботи з начинкою. Форма у паленят, також доволі особлива. Грибна юшка – найпопулярніша страва серед жителів гірських районів. Готують юшку за старовинним карпатським рецептом. Готову страву рекомендують куштувати зі сметаною. Жителі Синевиру, люб’язно поділилися рецептом, щоб кожен українець зміг відчути смак традиційних карпатських страв.
До теми
- «STEMLab Synergy» формує майбутнє освіти прикордонних регіонів: лабораторії, тренінги та профорієнтація
- Укрзалізниця запускає "Паспорт мандрівника" - отримати штамп можна буде і в Ужгороді
- Відновити Землю після різних екологічних катастроф – мета гри, яку розробили студенти УжНУ
- Прийшли понад 200 людей: у Закарпатській обласній станції переливання триває місячник донорства крові
- Жива історія: на Закарпатті досі працює автентичний водяний млин
- Майже 200 тисяч експонатів у понад 40 експозиційних залах у фондах обласного краєзнавчого музею
- «Не ризикуй життям — повідомляй в СБУ»: стендап-комік Василь Байдак звернувся до української молоді в рамках кампанії «Спали» ФСБшника»
- Єдиний в Україні: пілотний проєкт підтримки військових після фронту працює для 128-ї бригади
- В лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові 1-, 3+ та 4+ групи
- На Закарпатті відбувся колоритний фестиваль коломийок
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Завтра розпочинається Петрів піст: як тримати його правильно?
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- «Гладіатори» в ужгородському замку запрошують постріляти з лука
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?
- Сьогодні — Свята Трійця: що варто знати про Зелені Свята
- У лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові
- Закарпаття: менше випадків туберкульозу, але тривожна динаміка з гепатитом В
- Пейзаж в об’єктиві тепловізора від військового Владислава Товтина можна придбати на благодійному аукціоні
- У Карпатах пильнує не лише прикордонна служба
До цієї новини немає коментарів