Мешканці Синевиру, що на Міжгірщині, розповіли як приготувати паленята – регіональну страву (ВІДЕО)

Синевир – місце куди приїзжають мандрівники з усього світу, щоб насолодитися красою карпатських гір, та місцевою флорою і фауною. Але природа – це не єдине, що приваблює туристів у цій подорожі. Національні страви Синевиру – займають особливе місце в серцях людей, та змушують повертатися в цей край знову і знову.
Паленята – одна з національних страв Синевиру, яка має дуже цікаву історію створення. Їжа готується за особливим рецептом, який знають тільки місцеві жителі. Після того, як ви завершили приготування тіста, його потрібно розкачати та нарізати акуратними шматочкам у формі квадратів. Далі переходять до роботи з начинкою. Форма у паленят, також доволі особлива. Грибна юшка – найпопулярніша страва серед жителів гірських районів. Готують юшку за старовинним карпатським рецептом. Готову страву рекомендують куштувати зі сметаною. Жителі Синевиру, люб’язно поділилися рецептом, щоб кожен українець зміг відчути смак традиційних карпатських страв.
До теми
- «Бограч-index» – серпень 2025: за місяць ціни за продукти змінилися на - 11%
- Нацпарк «Синевир» – домівка для понад 30 врятованих бурих ведмедів
- Закарпатська обласна станція переливання крові повідомляє про потребу в донорах крові усіх груп
- "Повертаю себе собі" - проєкт, мета якого допомогти ветеранам і родинам знайти нові точки опори
- Стіл для найсміливіших із нас – традиція вшанування пам’яті про захисників України. Долучайтесь!
- Мистецька резиденція неподалік Ужгорода має шанс стати центром культурного життя Закарпаття
- Унікальне видання - за донат: Федір Шандор пропонує поповнити бібліоколекції виданням "Мілітарна хроніка Закарпаття"
- "Казали, що ми не повинні жити на світі, бо ми роми, ми зіпсована нація", — згадують очевидці нацистського геноциду
- Ветеранська політика в дії: приклад успішної інтеграції захисників України у поліції в Закарпатській області
- Тея, Муначімсо Айві, Раліна, Деян, Теодор, Іслам - серед імен, які закарпатці давали своїм дітям цьогоріч
- Бичківський медяник: вишиваний оберіг, який можна спробувати на смак
- На Закарпатті найгірші результати НМТ з української мови та математики, але найкращі – з хімії
- “Від зерна до хліба”: урожай пшениці вже вдруге зібрала закарпатка Аліса Смирна з дітьми
- Мешканців Закарпаття запрошують до участі в літературному проєкті «Мапа голосів»
- В Ужгороді другий день поспіль тривають протести проти закону щодо НАБУ і САП
- «Бограч-index» – липень 2025: за місяць продукти змінилися на +1,8 %
- «Нові сусіди» - як жінки-переселенки створюють нові бізнеси на Закарпатті
- Герої без зброї: водій-сапер Михайло Яворський про розмінування, руйнування і людську уважність
- "Моя мрія отримати якісний протез здійснилася": історія закарпатського ветерана Йосипа Лакатоша
- “Закарпаття: у кадрі та серці”: стартував фотоконкурс про красу й унікальність регіону
До цієї новини немає коментарів