"Труп самця ведмедя, а не ведмедиця". ДПСУ спростувала інформацію про причетність прикордонників до вбивства тварини

"Труп самця ведмедя, а не ведмедиця". ДПСУ спростувала інформацію про причетність прикордонників до вбивства тварини

 

У Державній прикордонній службі України спростували інформацію про причетність прикордонників до вбивства ведмедиці в Ужанському національному парку.

Відповідну заяву опублікували на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Facebook. За інформацією прикордонників, тварина на фото — це самець ведмедя, а не самиця.

"Як наразі встановлено, на початку квітня цього року на ділянці прикордонного підрозділу "Кам’яниця" Чопського загону прикордонний наряд виявив труп самця ведмедя, а не ведмедиці, що підтверджується відповідним актом", — йдеться в повідомленні.

За інформацією ДПСУ, прикордонний підрозділ викликав на місце працівників Кам’яницького лісництва.

Фото обублікували на Facebook-сторінці Ужанського національного природного парку

"Останні прибули на місце виявлення мертвої тварини і у присутності прикордонників переконались у природній смерті ведмедя. Після цього лісівники закопали труп тварини у землю, що підтверджується відповідним актом, у якому також зазначено про відсутність ознак вогнепальних поранень", — йдеться в повідомленні.

Також у заяві зазначили, що відстань від місця, де знайшли тіло ведмедя, становить близько 60 кілометрів від району, де військовослужбовці відділу "Стужиця" раніше знайшли ведмежа.

Наразі прикордонники проводять службове розслідування. На місце події викликали співробітників Нацполіції та Кам’яницького лісництва.

Суспільне Ужгород

 

01 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів