Вакцинація проти коронавірусу в Україні продовжуватиметься — Кузін

Вакцинація проти коронавірусу в Україні продовжуватиметься — Кузін
Вакцинація проти коронавірусу в Україні продовжуватиметься і буде безкоштовною. Про це в інтерв'ю Суспільному розповів головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

 

За словами Кузіна, Україна отримує майже 100% вакцини, яка використовується в країні в рамках гуманітарної допомоги.

“Основним донором є міжнародна організація COVAX. Україна підтвердила наміри отримувати вакцину впродовж 2024 року. Тож можемо сказати, що в залежності від темпів вакцинації, Україна буде забезпечена вакцинами”, — сказав Кузін.

Він додав, що для імунізації проти коронавірусу пропонується біля 12 вакцинних продуктів. Але найчастіше, враховуючи специфіку в Україні, медики віддають перевагу таким вакцинам, як “Джонсон”. Її рекомендують використовувати, перш за все, у віддалених населених пунктах або в сільській місцевості, бо це однодозна вакцина, зручна для застосування.

Також можна говорити про вакцину від Pfizer. Вона користується найбільшим попитом і в центрах вакцинації, і в пунктах щеплення.

Говорячи про вакцинацію дітей, головний санітарний лікар нагадав, що для цього існує дитяча вакцина Pfizer.

“Хочу наголосити, що вакцинація дітей вже дозволена, але для них використовується вакцина зі зменшеним вмістом антигену”, — пояснив Кузін.

Також в України є можливість отримувати вакцину “Модерна”, але після останніх раундів певну її частину не використали, додав посадовець.

 

12 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів