Застосування систем холодопостачання для промислових і комерційних об'єктів

Застосування систем холодопостачання для промислових і комерційних об'єктів

 

Спеціальне обладнання для охолодження приміщення підбирається з урахуванням типу особливостей об'єкта. Багато залежить від того, будівля тільки вводиться в експлуатацію чи реконструюється. У першому варіанті доступні енергоефективні низькотемпературні рішення різного типу, вибір потрібно робити з урахуванням простоти реалізації на стадії будівництва об'єкта.

Коли йдеться про підбір обладнання для об'єкта, що реконструюється, доводиться відштовхуватися від поточних параметрів енергоефективності будівель, інженерних систем. До уваги беруть і технологічні процеси, що призводять до виділення надлишкового тепла, потреба у холоді. Тобто перелік вимог та обмежень набагато ширший.

Системи холодопостачання для комерційного та особистого використання

Головна різниця між системами холодопостачання для комерційного та особистого застосування полягає у завданнях, цілях клієнта. У ході будівництва для особистих потреб клієнти орієнтуються на гучність, якість, зручність обладнання в застосуванні. Важливими є репутація, популярність бренда-виробника, конкретної моделі обладнання. Для себе клієнт може придбати пристрої преміальної категорії, оскільки при виборі він орієнтується на широкий перелік параметрів на кшталт:

  • вартості;
  • зовнішнього вигляду;
  • дизайн;
  • рекомендацій знайомих;
  • відгуків у мережі;
  • даних рейтингів;
  • ін.

Комерційні клієнти при виборі холодопостачання, систем кондиціювання повітря дивляться на час окупності та доступний бюджет. Їхня мета – вибрати обладнання, яке окупиться в мінімальні терміни. Інші фактори враховуватися можуть, але є другорядними.

Квартири та приватні будинки

Вартість на енергоносії постійно зростає, тому для об'єктів, що будуються, є актуальним завдання вибору комфортних, енергоефективних рішень. Стандартний котедж має відмінну якість утеплення, йде з теплою підлогою, енергоефективними вікнами. Оптимальним рішенням завдання холодопостачання буде використання теплових насосів, теплої підлоги та фанкойлів у комплексі.

Нове будівництво

Для вирішення завдань кондиціювання в будинках до 60 квадратів оптимально застосовувати інвертори з режимом типу повітря-повітря. Якщо площа знаходиться в межах 70-350 квадратів, зазвичай встановлюють фанкойли для охолодження, опалення, теплові насоси, роблять теплі підлоги.

Реконструкція

При виборі холодопостачання та кондиціювання в даному випадку експерти рекомендують відштовхуватися від:

  • якості утеплення будівлі;
  • наявності теплої водяної підлоги;
  • поточні температури теплового носія.

Все залежить від поточних систем, обладнання, їх можливостей. Важливо звернутися за консультацією до грамотних спеціалістів.

Готельні об'єкти

Ідеальне рішення – комбінація фанкойлів та теплових промислових насосів. У коридорах зазвичай встановлюють канальні компактні фанкойли (їх зручно ховати у підвісних стелях). Робота здійснюється на холод та тепло.

Адміністративні, офісні будівлі

Системи холодопостачання підприємств вибирають з урахуванням оптимальних потужностей з холоду, тепла, площі будівлі. Для об'єктів до 500 квадратів стандартно беруть електричне, радіаторне опалення та напівпромислові, або побутові системи, що кондиціонують. Для об'єктів більше 1000 квадратів краще замовляти систему «тепловий насос+фанкойл». Якщо площа об'єкта перевищує 10 000 квадратів, рішення щодо холодопостачання, опалення приймається індивідуально.

За опитуваннями експертів, найкращу пропозицію на українському ринку ви знайдете у каталозі компанії «Альянс Ейр». Компанія знаходиться в Києві, але відправка можлива і до інших міст. Постачання – оптові, сегмент співпраці – В2В.

 

12 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів