Збитки на понад 50 млн грн. На Закарпатті судитимуть колишніх працівників ДП "Іршавське ЛГ" через службову недбалість

Збитки на понад 50 млн грн. На Закарпатті судитимуть колишніх працівників ДП "Іршавське ЛГ" через службову недбалість

 

На Закарпатті судитимуть двох колишніх працівників держпідприємства "Іршавське лісове господарство" за підозрою у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Про це повідомили на сайті Закарпатської обласної прокуратури.

На Закарпатті слідчі скерували до суду обвинувальні акти щодо двох колишніх працівників держпідприємства "Іршавське лісове господарство" — головного лісничого та начальника лісогосподарської дільниці.

"Працівники лісоохорони не вжили достатньо заходів для збереження лісових насаджень на ввіреній їм території та допустили проведення незаконних рубок у 2020-2021 роках", —йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, незаконна вирубка різних порід дерев за цей період спричинила держзбитків на загальну суму понад 50 млн гривень.

Дії головного лісничого правоохоронці кваліфікували як службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Чоловіку може загрожувати до п'яти років позбавлення волі за ч. 2 ст. 367 КК України.

"У причетності до спричинення цих збитків підозрюють і колишнього начальника іншої лісогосподарської дільниці", — йдеться на сайті. Його підозрюють за перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Чоловіку може загрожувати до десяти років позбавлення волі.

Наразі підозрюваний переховується від слідства, тож його оголошено в розшук.

 

05 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів