60 внутрішньо переміщених українців перейдуть в оновлене житло Академії культури і мистецтв

60 внутрішньо переміщених українців перейдуть в оновлене житло Академії культури і мистецтв
Спікер облради Володимир Чубірко ознайомився із ходом ремонтних робіт студентського гуртожитку Академії, що зведений ще 1985 року, і з того часу жодного разу капітально не ремонтувався.

 

Зокрема, за сприянння Чеського краю Височіна у повному обсязі відремонтовано четвертий поверх гуртожитку.

Наразі у гуртожитку знайшли прихисток 60 переселенців, серед яких мами із дітками з прифронтових територій, які пережили обстріли і прильоти ворожих ракет. Як зазначає керівник закладу Наталія Шетеля, докладено максимум зусиль, аби роботи проводилися якісно і результат був відповідний. Відтак, після перемоги ЗСУ ці приміщення слугуватимуть студентам.

Окремою програмою ведеться ремонт санвузлів від благодійної організації "Червоний Хрест".

Також допомагає Фонд «Карітас Чеської Республіки» (Наталія Мацькова — проєктний менеджер Фонду).Тож за кошти цієї благодійної структури впорядкувуються вбиральні та душові кімнати другого, третього, п’ятого та шостого поверхів. Допомагають в облаштуванні кімнат для внутрішньопереміщених осіб Агентство ООН у справах біженців в Україні та інші міжнародні організації.

Володимир Чубірко зазначив: «Завершено спільний проект із чеським краєм Височіна. Це відремонтовані житлові блоки, санвузли, душові кімнати. Також побачили результат і чеського фонду Карітас та інших благодійних організацій, які проводили певний об’єм робіт. Зараз подбаємо про те, щоб облаштувати житло меблями та побутовою технікою. Робимо усе можливе, аби українці, які знайшли прихисток у нас, рятуючись від війни, почувалися тут комфортно і безпечно.

 

20 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів