СБУ повідомила про підозру закарпатцю, який закликав до зміни меж державного кордону

СБУ повідомила про підозру закарпатцю, який закликав до зміни меж державного кордону
Йдеться про самопроголошеного «міністра оборони республіки підкарпатська русь», який у 2014 році виїхав до росії і розпочав активно агітувати за прийняття рішень, що несуть загрозу конституційному ладу і територіальній цілісності нашої країни.

 

В мережі Інтернет він поширював дописи із закликами до порушення територіальної цілісності нашої держави. Також чоловік публікував заяви, котрі виправдовували дії рашистів. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза. В соціальних мережах він репостив заклики підготувати петицію стосовно «необхідності» відокремлення Закарпаття від України. Також фігурант «розганяв» ворожі наративи, в яких дискредитував наших захисників. Дії рашистів чоловік визнавав правомірними і необхідними для «визволення України».

За матеріалами СБУ в 2022 році суд визнав фігуранта винним за статтями 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та 338 (наруга над державними символами) Кримінального Кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років із конфіскацією майна ? bit.ly/43cKUus

З 2014 року він переховується від суду на території рф. Чоловіка оголошено у міждержавний розшук. 

Наразі слідчі СБУ повідомили агітатору про додаткову підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Матеріали справи скеровано до суду. Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області 

 

05 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів