Переваги та недоліки мобільного модему для інтернету

Переваги та недоліки мобільного модему для інтернету

 

Безперебійний інтернет доступний повсюди: вдома, в офісі, в кафе, в автобусі. Проте іноді можуть виникати ситуації, коли звичайна безпровідна мережа є недоступною через відключення світла, ламання чи інші причини. Саме в таких випадках на допомогу прийде модем для інтернету з магазину GOODOK. Він може використовуватися не лише ситуативно, але й на постійній основі як роутер, що працює від мобільної сім-карти. 

Переваги модемів для інтернету

Перевагами модема для інтернету, який працює від сім-карти будь-якого оператора, є:

  • компактні розміри, які дозволяють завжди носити його з собою;

  • працює як від розетки, так і від ноутбука чи повербанка та не потребує великої потужності;

  • можливість під'єднатися до мережі тоді, коли поблизу немає Wi-Fi;

  • простота використання без необхідності робити складні налаштування (для його роботи потрібно просто під'єднати до джерела живлення та ввести на пристрої пароль для з’єднання);

  • можливість використання в подорожах, на відпочинку, в тому числі й за кордоном (для цього потрібно просто увімкнути роумінг на сім-карті, яка використовується для інтернету);

  • якісне безперебійне з’єднання;

  • доступна вартість пристрою та тривалий термін служби.

Модем варто купити як для ситуативного використання як страховку від ламань в електромережі чи дротового інтернету, так і для використання на постійній основі для отримання якісного підключення. Сучасні модеми дозволяють підключати одночасно до 5 пристроїв без втрати якості з’єднання. Вони працюють усюди, де немає можливості під'єднати дротовий інтернет, проте добре ловить зв’язок мобільного оператора.

Недоліки модемів для інтернету

Модеми для інтернету зручні в користуванні та виручають, коли немає іншого варіанту виходу в інтернет. Вони мають безліч переваг, тому часто люди купують їх для використання як основне джерело інтернет-з’єднання.

З усім тим, у них є й недоліки. Серед основних користувачі виділяють високу вартість тарифікації. Це досить відносний недолік, адже все залежить від вибраного оператора. Щоби не розчаруватись, варто попередньо ознайомитися з тарифними планами різних операторів та обрати для себе найбільш вигідний. Ще один відносний недолік — неможливість приєднати більше ніж 5 пристроїв одночасно, проте така потреба рідко буває вдома чи в подорожі, тому цей факт не можна вважати суттєвим.

 

11 липня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів