Кредитна картка без річного обслуговування: чи існує така?

 

Українські банки надають своїм клієнтам кредитні картки, але в більшості випадків за користування ними потрібно платити. Річ у тім, що за відкриття рахунку, його обслуговування та інші клієнтські дії з карткою знімається абонплата на раз місяць. Чи існує кредитна картка без річного обслуговування та які умови користування нею? Дізналися від фахівців ПриватБанку.

Що означає безкоштовне обслуговування

Один з найпопулярніших платіжних засобів в Україні, яким користуються вже 18 млн громадян, є кредитна картка з безкоштовним обслуговуванням “Універсальна”. Поки ви маєте активний картковий рахунок, сплачувати за нього абонплату не потрібно. Оформити таку картку можна в будь-якому відділенні ПриватБанку. Перший випуск, як і перевипуск 6 разів протягом року, не тарифікуються.

Чи потрібна довідка про доходи

Щоб отримати кредитну картку від банку, надавати довідку про доходи з місця роботи не обов’язково. Такий документ додають за бажанням. Навіть без документів, що підтверджують фінансовий стан, банк відкриває кредитні картки та фіксує по нім кредитний ліміт. 

Максимальний ліміт по карті “Універсальна” може складати 200 000 грн, але для його отримання потрібно підтвердити свій фінансовий стан та платоспроможність, щонайменше надати довідку про доходи. 

Отже, якщо вам потрібний мінімальний кредитний ліміт або вас влаштовує кредитна картка без довідки про доходи з нульовою кредитною лінією, надавати довідку про доходи не обов’язково. Але щоб підвищити кредитний ліміт, отримати більше довіри від банку та відповідно можливостей для витрачання коштів завдяки миттєвому кредитуванню, фінансовий документ все-таки доведеться пред?явити. 

Крім цього, на підтвердження стабільного фінансового стану надають інші документи про статки. Наприклад, депозитний договір або виписку з рахунку в іншому банку, документи про право власності на майно. Все це, вкупі з позитивною кредитною історією, є підставою для підвищення кредитного ліміту потенційному позичальникові, аж до максимального у 200 000 гривень.

Чи потрібно платити за користування кредитними коштами

Всі кредитні картки в Україні мають пільговий період. Це термін, протягом якого можна користуватися кредитними коштами, зняти у мінус з рахунку, без відсотків, під 0%. У разі перевищення терміну для повернення коштів на рахунок на заборгованість нараховується відсоткова ставка яка складає 3,5% на місяць або відповідно 42% на рік.

Отже, кредитні картки з безкоштовним обслуговуванням існують. Це зручний варіант для клієнтів, котрі не хочуть платити абонентську плату за користування карткою. При цьому можна отримати платіжний засіб навіть без довідки про доходи. Завдяки розумному вибору кредитної картки можна заощадити на обов?язкових витратах та користуватися банківськими послугами максимально вигідно.

 

21 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів