Свідоме споживання електроенергії – вибір на користь себе і країни

Свідоме споживання електроенергії – вибір на користь себе і країни
Ми входимо у холодний сезон тривалістю в місяці, коли споживання електроенергії сягає пікових значень. Усі люди проживають його однаково в плані потреб, проте по-різному в плані ставлення до ключового ресурсу – світла.

 

 Свідоме споживання – це не просто гарний вислів чи тренд! Це те, що від маленьких дій поступово стає гарною й результативною  звичкою.

Група компаній Tolk підготувала перелік нескладних для втілення порад, які допоможуть вам раціонально використовувати електроенергію у холодний сезон, відчувати себе добре і, при цьому, полегшувати роботу енергосистеми країни:

-       вимикайте світло у кімнатах, у яких не перебуваєте;

-       використовуйте енергозберігаючі лампи та енергоефективну побутову техніку класу «А ++», який є найбільш енергоощадним;

-       за можливості, вмикайте пральні й посудомийні машини в режимі повного завантаження (при неповному завантаженні перевитрати електроенергії сягають 10-15%). Також щодо пральних машин: вмикайте їх на режимі 30- 40 градусів. Вища температура доцільна виключно у разі сильних забруднень;

-       своєчасно видаляйте накип у чайнику, адже чайник із накипом проводить тепло у десятки разів гірше;

-       не вмикайте багато приладів, які працюють від електрики, одночасно (не враховуючи ті, які підключені на постійній основі);

-       намагайтеся обмежувати споживання електроенергії у пікові години доби: з 19 до 23. Звісно, світло в оселях у цей час найбільш затребуване, проте іноді ви можете, наприклад, переносити прання, прасування чи заряджання пристроїв на інший час – це дійсно допоможе.

 

Цікавий момент: для того, щоб 12 годин щодня протягом року горіла одна лампа потужністю 100 Вт, необхідно спалити близько 180 кг вугілля, внаслідок чого в атмосферу буде викинуто 425 кг СО2.

Когось це вразить, комусь це ні про що не скаже, та запевняємо – це значний рівень викиду, враховуючи, що йдеться лише про одну лампочку.

Енергозбереження – це не про обмеження власних потреб, а лише варіант раціонального використання енергоресурсів, зменшення платіжок за комунальні послуги і збільшення обсягу корисної роботи ваших електроприладів.

 

В осінньо-зимовий сезон через значне зростання рівня споживання електроенергії зростають і суми в квитанціях. Тому радимо погасити наявні  борги до періоду пікового споживання електроенергії.

Залишаємо посилання для зручної оплати через онлайн-кабінет:

https://bitly.ws/T8kV

Пам?ятайте, що оплатити частину завжди краще, ніж не зробити нічого.

 

Можливі варіанти оплати рахунків:

?      на касах у відділеннях банків та Укрпошти;

?      через платіжні термінали;

?      через електронну абонентську книжку;

?      онлайн на сайті Tolk.ua;

?      через онлайн-сервіси для оплати рахунків.

 

Хай усім буде світло!

 

 

 

26 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів