На Закарпатті вперше проходить фінальний етап другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Фізика»

На Закарпатті вперше проходить фінальний етап другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Фізика»
Про це інформує ОВА.

 

Педагогів та членів журі напередодні під час відкриття привітало керівництво області. Юрій Гузинець, заступник голови Закарпатської ОВА, побажав учасникам, які гідно пройшли відбірковий етап у своїх регіонах, плідної роботи та досягнення поставлених цілей:

«Щиро вітаємо вас на Закарпатті та тішимося, що саме в нас проходить фінальний етап цього конкурсу. Вчителі фізики виконують надважливу місію – навчають дітей одній з фундаментальних дисциплін. Тому низький уклін та подяка всім Вам за нелегку працю».

Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець підкреслила, що продемонструвати власний педагогічний досвід, креативність та оригінальний підхід 12 учителів-предметників з різних регіонів країни зможуть на базі одного з провідних навчальних закладів Закарпаття – Ужгородського наукового ліцею.

 Фіналістів конкурсу також привітали доктор фізико-математичних наук, професор, перший проректор ДВНЗ «Ужгородський національний університет» Олександр Сливка, начальниця відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Міністерства освіти і науки України Світлана Фіцайло та завідувач кафедри фізики і методики навчання фізики, астрономії Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, доктор педагогічних наук, кандидат фізико-математичних наук, професор та голова журі Володимир Заболотний.

Протягом тижня 12 учителів-предметників пройдуть два випробування: виконають фізичний експеримент, а також проведуть конкурсні уроки для учнів 9–10-х класів Ужгородського наукового ліцею.

Роботи учасників оцінюватиме кваліфіковане професійне журі. У складі комісії – 9 найкращих професорів, викладачів закладів вищої освіти, вчителів-предметників з усієї країни.

 На Закарпатті фінальний етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Фізика» проходить за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти МОН України та за сприяння департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації.

 

 

14 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів