Які бувають класичні види піци?

Які бувають класичні види піци?

 

Мабуть, кожен із нас хоч раз спробував піцу. Більшість із нас їли піцу сотні разів. Це настільки популярна страва, що вона вже просто асоціюється з приємною вечерею з улюбленими людьми. У піци є величезна безліч різних начинок, видів і характерних особливостей. Щоб краще розібратися у всьому цьому, ми поговоримо про різні види, які пропонує піца Чернівці.

Чим відрізняються піци різних країн?

Було б дивно, якби у кожній країні, на кожному континенті готували піцу однаково. Все ж таки ця страва — народна, і кожна сім'я має право на те, щоби придумати свій рецепт і додавати інгредієнти, які їм подобаються. Наприклад, кухар може змінити коржик за формою, зробити його квадратним, експериментувати з товщиною — чи тонке тісто, чи товсте тісто, або навіть по-особливому подати. Зараз ми розберемося, які бувають піци в різних країнах.

  1. У першу чергу, звичайно, поговоримо про італійську. У її класичному варіанті це має бути саме тоненький коржик, який готують обов’язково з дріжджового тіста. Начинка в італійців не дуже ситна: тут є різні трави, помідори, оливкова олія, а також сири з популярних італійських сортів (найчастіше саме моцарела). Коли ми говоримо про інгредієнти, то вони можуть відрізнятися навіть у кожному селі. При тому, що італійська піца часто може бути низькокалорійною або вегетаріанською.
  2. Американська піца має зовсім іншу філософію. Для неї важливо, щоб було «по-багатому». Розумієте? Це коли пишне тісто, коли воно пухке. Досягається цей ефект завдяки особливим американським дріжджам. А ще важливо, щоб у піці було дуже багато начинки.
  3. Мало хто знає про французьку піцу, але у них теж є свої особливості. Суть у тому, що вона дуже схожа на італійську «Маргариту» чи будь-яку іншу класичну італійську піцу. Але тут використовуються саме французькі сири: це може бути пармезан або навіть сир із блакитною пліснявою.
  4. Обов’язково варто згадати й українську піцу. Вона більше схожа на американський аналог, оскільки характеризується пишним тістом і доволі різноманітною начинкою на будь-який смак. Обов’язково зверху посипається великою кількістю сиру, щоб він у печі розплавився і покрив усе таким неймовірним шаром, який дарує відчуття затишку.

Популярні види піци

Ми вже поговорили про національні особливості, а тепер розглянемо, якими бувають види піци.

  • Можливо, ви бачили «кальцоне» — це піца у вигляді пирога, коли начинка закрита під шаром тіста. Найчастіше тут використовується курка, моцарела та томати.
  • Дуже популярними є «гавайські» піци. Це коли люблять поєднувати специфічні інгредієнти, наприклад, гостру шинку та солодко-кислі ананаси, які разом дають неймовірний смак.
  • Попри те, що піца «Маргарита» була створена ще декілька сотень років тому, вона досі залишається однією з найпопулярніших. Без значної кількості ковбаси чи сирів, вона залишається дешевшою, але водночас має особливий смак. Це особливо підходить тим, хто любить різні цікаві прянощі.

Кожна піца є особливою! Якщо ви хочете спробувати найкращі варіанти, вам варто завітати до “Пронто”.

 

29 березня 2025р.

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів