„Кампанія громадської просвіти механізмів та принципів функціонування інституту Адміністративного судочинства”

З травня 2009 року ВГО Комітет виборців України розпочав реалізацію цього всеукраїнського проекту, він діятиме й на Закарпатті

 

З травня 2009 року ВГО Комітет виборців України розпочав реалізацію всеукраїнського проекту „Кампанія громадської просвіти механізмів та принципів функціонування інституту Адміністративного судочинства”. Проект передбачає роботу в семи областях - Волинській, Луганській, Одеській, Закарпатській, Сумській, Тернопільській та Черкаській. Головною метою проекту є впровадження практик захисту громадянами своїх прав використовуючи інститут адміністративного судочинства. Так, зокрема, передбачається надання консультацій громадянам, розповсюдження просвітницьких матеріалів.

Просвітницьку кампанію пропонується послідовно здійснити в 4 етапи:
- "Познайомся зі системою адміністративного судочинства",
- "Суд, існує для того, щоб полегшити тобі життя",
- „Як правильно звернутися до суду”,
- „Як ефективно провадити свою справу в суді”.

В рамках проекту працюватимуть пересувні просвітницькі центри, що надаватимуть консультації громадянам та розповсюджуватимуть друковані матеріали. Особлива увага зосереджуватиметься роботі з громадянами в приміщеннях судів та адміністративних установ. До розповсюдження матеріалів залучатимуться мережі сільських бібліотек. Всього за час реалізації проектів планується здійснити 210 виїздів просвітницьких центрів.

В ході реалізації кампанії громадської просвіти механізмів та принципів функціонування інституту Адміністративного судочинства планується:
- підвищити рівень обізнаності громадян щодо системи адміністративного судочинства;
- покращити доступ громадян до системи адміністративного судочинства
- підвищити відкритість системи адміністративного судочинства
- провести апробацію методик громадського контролю за діяльністю системи адміністративного судочинства.


 

01 червня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів