Роберт Бровді: В Яценюку бачу Лідера з великої букви, готового вести за собою країну

Цього тижня Ужгород відвідав Арсеній Яценюк, один з наймолодших українських політиків, який, однак, має шанси стати і наймолодшим президентом України

 

Цього тижня Ужгород відвідав Арсеній Яценюк, один з наймолодших українських політиків, який, однак, має шанси стати і наймолодшим президентом України. Згідно з останніми результатами соціологічних опитувань, Арсеній Яценюк тримається у трійці рейтингу претендентів на найвищу посаду в державі. Аналітики припускають, що 35-річний колишній голова Верховної Ради України, лідер громадського руху "Фронт змін" може обійти Тимошенко у першому турі виборів і додати головного болю Вікторові Федоровичу, який добре пам’ятає свою передчасну "перемогу" у 2004.

Арсеній Яценюк прибув до Закарпаття, аби особисто представити громадськості керівництво своєї політичної команди в області. За його участі відбулася презентація обласного осередку громадської організації "Фронт змін". Про команду лідер "Фронту" відгукнувся коротко: "Це люди, які вміють виконувати те, що обіцяють".

На кого опирається лідер "Фронту змін" у Закарпатті, хто є його командою — про це ми розмовляли з головою обласного осередку ГО "Фронт змін" Робертом Бровді.


"З Яценюком познайомилися просто: написали йому листа"


— Пане Бровді, Ви — не нова людина у бізнесі, проте новачок — у політичних колах. Арсеній Яценюк на прес-конференції в Ужгороді назвав вас одним з тих, хто здатен виконувати обіцянки. Можете розповісти про себе детальніше?

— Мені 34 роки, уродженець Ужгорода. У 1992 році закінчив ліцей на базі ужгородської філії Міжнародного Інституту Менеджменту (МІМ Київ), пізніше здобув фах економіста в УжДУ.

Як казав класик: "Знання певних закономірностей пробачає незнання певних фактів". Знання у сфері управління бізнесом я застосовую і в громадській діяльності.

— Коли розпочали підприємництво?

Відразу після закінчення університету спробував застосувати свої знання в практичній площині. Займався всім — від виробництва до будівництва, від девелоперства до створення рітейлу. Пишаюся, що побудував та створив супермаркет меблів "Концепт холл", в якому , певно, побував кожен. Власним досягненням вважаю і те, що зараз в місті серед популярних супермаркетів є "Епіцентр" та інші.


А зараз займаєтесь бізнесом?
Я — менеджер. Моє завдання — не сидіти на виробництві, а зробити так, щоб кожен гвинтик у механізмі працював самостійно. Мої проекти діють без моєї участі. А я на 110 % зайнятий "Фронтом змін". Ця робота забирає багато часу і зусиль та передбачає високий ступінь зносу (сміється…)


Ви партійний?
Ні, ніколи не був.


Плануєте?
— Я практик. Знаєте, якщо мріяти як відомий літературний персонаж Обломов, що все саме по собі "намалюється", то воно й залишиться на папері або ж у мріях. Рано чи пізно до людини приходить розуміння, що зміни залежать від неї самої, від того, що вона зробила. Найбільше ж можна досягти разом, громадою. А інтереси цієї громади представляє політична команда. Така практика в світі. Більш дієвої моделі наразі не придумано.


— До речі, про політичну команду. Як Ви познайомились з Арсенієм Яценюком?

— Жодної протекції. Все відбулось насправді дуже просто — ми, я і група однодумців, написали йому листа з пропозицією співпраці щодо розвитку громадської організації "Фронт змін" на Закарпатті. Він відгукнувся, особисто зустрівся з нами. Мені було запропоновано координувати діяльність обласного осередку.


— Ви одразу погодились?

— Так, не вагаючись.


— Чому вашим вибором став саме "Фронт змін" Яценюка?

— Чесно кажучи, ще донедавна я не мав наміру брати участь у політичному житті держави. Зміна ситуації виглядала неможливою. Одні і ті самі люди у владі, які не здатні до змін і не прагнуть їх. Їх влаштовує така ситуація, яка є. Їх турбує лише питання, чи дістанеться їм перший чи другий портфель в державі.

Здавалося, нема сили, яка здатна взяти на себе відповідальність і не гратись при цьому з настроями народу. І в цьому контексті не звернути уваги на молодого політика, який відверто заявив про свій намір "перезавантажити" владу, було неможливо.

Особисто я побачив у цій силі перспективу виникнення концептуально нової політичної еліти, що, в результаті, зробить можливим формування української політичної нації. Скажу відверто: за такою політичною силою бачу майбутнє, а в Яценюку — Лідера з великої букви, готового вести за собою країну.

І те, з яким прискоренням "Фронт змін" завойовує симпатії все більшої кількості людей по всій країні, свідчить про довіру і перспективу цього руху.


"Я — нічия людина"


— Багато-хто з аналітиків стверджує, що у Ярсенія Яценюка немає розвиненої структури на місцях. Які із цим справи в області?

— Ідеї Арсенія Яценюка на Закарпатті підтримує багато людей. Я насправді вражений кількістю моїх земляків, які поділяють погляди Арсенія Петровича. Ми залучаємо цих людей до співпраці, найближчим часом осередки громадської організації "Фронт змін" буде стоврено у всіх районах нашої області.


Ключових осіб в області так чи інакше ототожнюють з впливовими людьми. Поділяють за принципом: це — людина такого-то , а це — … і так далі. Чия Ви людина?
Нічия. Я – людина, яка сама проявила ініціативу, аби не сидіти склавши руки і нарікати потім, що вони все не так зробили або нічого не зробили. Я не планую нікуди виїжджати і мені не байдуже, в якій державі житимуть мої діти. Я належу виключно своїй родині.


Подейкують, що Ви підтримуєте особисті стосунки з відомим на Закарпатті бізнесменом, колишнім головою президентського секретаріату Віктором Балогою. Чи так це насправді?
— Ні. Скажу більше, я навіть особисто не знайомий з цим шановним паном.


— Хто є у команді Арсенія Яценюка на Закарпатті, можете назвати прізвища?

— Арсеній Яценюк задекларував відкритість списків. Команда ще формується. Ми не триматимемо кота в мішку .


— На зустрічі з Яценюком були присутні колишній міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, екс-заступник нинішнього мера Володимир Бобков, інші відомі люди… Вони — з Вами?

— На зустріч з Арсенієм Яценюком прийшли ті, кому було цікаво поспілкуватись з лідером "Фронту змін". Тільки на площі Театральній, під час "Живої студії" утворилася аудиторія з кількох сотень осіб. Очевидно, що всі вони погоджуються з Арсенієм Петровичем щодо необхідності нових облич в державі, нових незаплямованих управлінців, нової, не прирослої до міністерських крісел політичної еліти.

Проте, відповідаючи на ваше запитання, ще раз наголошу: "Фронт змін" — нове об’єднання, ми – організація, яка будується знизу, а не згори, адмінвказівками високопоставлених чиновників. У нас немає закулісних менеджерів. Імена всіх, хто представлятиме наші лави на Закарпатті, громадськість знатиме.



— Роберте Йосиповичу, мешканці міста неодноразово бачили Вас у товаристві Андрія Стрижака, сина відомого можновладця, голови Конистутційного Суду України Андрія Андрійовича Стрижака. Що вас пов’язує ?

— З Андрієм мене пов’язує давня дружба. Настільки давня, що "спостережливі" мешканці міста мали змогу помічати нас разом протягом останнього десятиріччя. Більше того, крім чоловічою дружби нас поєднує дружба наших дружин та дітей, спільні захоплення, відпочинок та хобі.


— І які у вас хобі?

— Я надаю перевагу динамічним командним видам спорту. Захоплююся сучасними автомобілями, ґрунтовно цікавлюся закарпатською школою живопису.




Розмовляла Наталя Петрів

 

04 червня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів