Гриценко: Тимошенко й Янукович злякалися виборів

Можлива коаліція між БЮТ та Партією регіонів створюється через те, що їхні лідери бояться результатів наступних виборів. Таку думку висловив народний депутат Анатолій Гриценко сьогодні на телеканалі "Рада".

 

Можлива коаліція між БЮТ та Партією регіонів створюється через те, що їхні лідери бояться результатів наступних виборів. Таку думку висловив народний депутат Анатолій Гриценко сьогодні на телеканалі "Рада".

Політик вважає, що ймовірна коаліція не переслідує мету наведення ладу в державі. Навпаки, Гриценко впевнений, що таємні переговори ведуть до створення хунти, яка намагатиметься змінити Конституцію та працевлаштувати політичних вождів.

"Я ще рік тому пропонував створити так звану "бульдозерну коаліцію" у складі БЮТ та ПР напередодні фінансової кризи. Цього не зробили. Не зробили і восени, коли криза почала серйозно впливати на економіку. А зараз – подивіться на час – Тимошенко і Янукович просто злякалися йти на вибори".

Голова Комітету в питань національної безпеки і оборони повідомив, що з проекту Конституції, який готують потенційні коаліціанти, зрозуміло: регіонали та бютівці бажають обирати президента в парламенті, проводити парламентські вибори в два тури, впровадити імперативний мандат та продовжити повноваження чинної Верховної Ради ще на два роки.

Анатолій Гриценко підкреслює – нічого з вищевказаного представники БЮТ та ПР не пропонували своїм виборцям. Адже така Конституція є спробою "вкрасти те, що їм не належить". Насамперед, право всенародного обрання президента. За умов імперативного мандату, коли всі депутати перетворюються на "слухняних кнопкодавів" обрання президента у парламенті перетворюється на фікцію.

"Коли 30 млн. виборців роблять свій вибір – це одне. А тут пропонується, щоб два партійних вождя через такий собі партійно-олігархічний "сходняк" вирішували, хто буде президентом", - обурюється політик.

Гриценко прогнозує, що створення коаліції між БЮТ та регіоналами, а тим більше – спроба змінити Конституцію наразяться на чималий опір всього суспільства.

 

08 червня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів