Що треба знати закарпатцям, щоб захистити свої права при частковій мобілізації

Отож, вам (вашому чоловікові) принесли повістку.

 

1. Перш за все варто знати, що повістка вручається лише призовнику!!! Не передається через руки, не рахується врученою, якщо кинута в поштову скриньку, чи передана через сусідів, та родичів. Тільки з рук в руки. До військкомату треба йти, якщо особисто призовник отримав повістку.

2. У військовому комісаріаті ви маєте право не підписувати жодних документів, не читаючи. Вам будуть розповідати, що складаються списки, анкети, опитування і т.д. 

3. Якщо ж повістку таки вручили, то перш ніж бігти у військкомат, варто пройти самостійне незалежне обстеження в медичному закладі. Обов’язкова умова: заклад має бути державним!

4. Чоловіків після 40 мобілізують за умови, якщо вони військові офіцери, медики, офіцери запасу, МЧСовці, міліціонери, охоронці на державній службі з дозволом користуватись зброєю, які мають звання лейтенанта.

5. Якщо раптом вас забрали відразу, тож нехай родина починає збирати довідки: з місця роботи, про склад сім’ї, про підприємницьку діяльність (якщо такою займаються), медичні довідки і т.д.

Уважно читайте кожен папірець!

«Карпатський об’єктив»

 

02 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів