Іршавські міліціянти запевняють, що у них наркоманів не «водиться»

Про стан боротьби з наркоманією на території Іршавського району розповідає  старший оперуповноважений відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків

 

Іршавського райвідділу міліції майор Юрій Турок.

Першочерговим завданням працівників служби по боротьбі з незаконним обігом наркотиків є виявлення осіб, які розповсюджують наркотичні засоби, і документування їхньої діяльності. Нині на Іршавщині зареєстровано  35 осіб, які перебувають на обліку за скоєння  правопорушень, пов′язаних із незаконним обігом наркотиків.

- Чи було впродовж року виявлено  працівниками міліції факти незаконного збуту наркотичних засобів?

- Так, є. Цьогоріч працівниками  відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків  виявлено 4 факти збуту наркотиків та один факт незаконного поводження з обладнанням, призначеним для виготовлення наркотичних та психотропних речовин. Переважно збутом наркотиків займаються молоді люди, які до нашого району попадають з інших районів,  навіть з інших областей. Однак, на щастя, осіб, які б мали діагноз «наркоман» на території Іршавського району немає.

- Чи можна побороти наркоторгівлю?

- Перемогти наркоторгівлю дуже важко.  Наркоман завжди знає, де можна знайти наркотики. На жаль, скільки б ми не говорили і не розповідали про мак, всерівно селяни його сіють на присадибних ділянках. Тільки впродовж цього року правоохоронцями райвідділу було виявлено 4 факти посіву маку.  Коли вилучаємо мак, в основному всі кажуть, що вирощували його для власних потреб, для випічки. Однак факти говорять зовсім інше. Цього місяця дільничними інспекторами було вилучено макову соломку у мешканки села Імстичево.

- Які заходи проводяться правоохоронцями, щоб зменшити кількість наркозалежних громадян?

- Постійно проводиться робота з молоддю, адже  серед молоді найбільше наркоманів. Нами проводиться робота у школах району, організовуються круглі столи, де фахівці розповідають про пагубний вплив наркотиків на молодий організм людини. Тим більше, що школярі багатьох шкіл запрошували до себе правоохоронців на тематичні вечори та уроки.

- Що би ви побажали  зараз тим молодим людям, які все ж таки вживають наркотики?

- Ті, хто вже втягнувся, але прийняв рішення позбавитись цієї шкідливої звички, потребують підтримки, особливо в перший час. Однак  краще взагалі наркотики навіть не пробувати. Де наркотики, там і злочинність, вони йдуть поруч. Якщо все ж таки молода людина стала на цей хибний шлях, то  потрібно відразу звернутись до фахівця, який допоможе вирішити проблему. 

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС

 

31 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів