Силовики оприлюднили відео «чорного налу» на кордоні, а тим часом керівництво митниці «відбілюється» брехнею

Нагадаємо, позавчора з "денною" виручкою в еквіваленті 150 тисяч гривеь затримали митників МП "Ужгород".

 

8 липня 2015 року працівниками прокуратури Закарпатської області спільно із співробітниками УСБУ в області затримано начальника та інспектора відділу митного посту «Ужгород» під час одержання чергової суми неправомірної вигоди, яку вони регулярно вимагали та отримували від перевізників, повідомили у прокуратурі Закарпатської області.

Під час затримання у митників вилучено «денну виручку поборів», одержану від перевізників за нестворення перешкод при перевезенні різних груп товарів у зоні митної діяльності МП «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС. Зокрема, вилучено 14, 4 тис грн, 4 тис 685 дол США, 665 євро, 2800 чеських крон, 100 польських злотих та 500 російських рублів. Затримані працівники митниці одержували від мешканців Закарпаття грошові кошти за сприяння у безперешкодному митному оформленні вантажу.

Подробиці - у відео телеканалу ICTV.

А от яку відверту брехню оприлюднив вчора Укрінформ

"Трьох закарпатських митників узяли «на гарячому»

"На хабарі в 90 тисяч гривень затримали двох співробітників Закарпатської митниці та прикордонника, які діяли у змові.

Під слідством перебувають старший зміни, інспектор та прикордонник, яких упіймали «на гарячому». Корупціонерів затримали в результаті успішної спільної операції СБУ та ГПУ.

Про це повідомили у прес-службі Закарпатської митниці.

За словами заступника голови ДФС Костянтина Лікарчука, заходи з очищення української митниці від корупції будуть рішучими і активними.

«Ці кроки підтверджують те, що старих керівників митниць треба міняти та змінювати підхід до системи роботи. Ми будемо продовжувати зміни на митниці, незважаючи на будь-який опір старих людей та системи», - наголосив Лікарчук".

Зазначимо, що на Закарпатській митниці взагалі не існує прес-служби, тому ця інформація вже не відповідає дійсності. По-друге, дивує, як керівництво ДФС цинічно звалює сьогодніню корупцію на попередників, тоді як цей ганебний випадок стався вже при новопризначеному в.о.начальнику Закарпатської митниці Роману Крутяку. Останній, до речі, на днях змінив керівництво митного поста "Ужгород" на свою людину - Миколу Микуліна. Результат - очевидний: поновилися контрабандні потоки та вимагання грошей за безперешкодний проїзд.

По-третє, якщо вже на такому високому рівні не володіють достовірною інформацією про реальну суму затриманих хабарів, а мова йде не про 90 тисяч, а про 150 тисяч гривень, то яку оцінку можна дати керівництву ДФС?

 

10 липня 2015р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів