Уже в квітні Угорщина обіцяє серйозні гроші на підтримку закарпатських підприємців, яким до 40 років

Уже в квітні Угорщина обіцяє серйозні гроші на підтримку закарпатських підприємців, яким до 40 років
В Угорщині 2016-й проголошено роком молодих підприємців. І уряд готовий підтримувати проекти не лише в своїй країні, а й у сусідніх, де компактно живуть угорці. Як ішлося днями на ярмарку вакансій для понад 360 студентів із Закарпаття, які навчаються в Будапешті, для нашої області буде виділено 30 мільярдів форинтів на підтримку молодих бізнесменів.

 

Цю програму обіцяють затвердити уже в найближчі дні. Кошти спрямовуватимуться насамперед в аграрний сектор, переробну галузь, розвиток туристичної мережі, підготовку кадрів тощо. У квітні буде оголошено ряд перспективних грантів для закарпатських підприємців віком до 40 років на загальну суму 2 мільярда форинтів. Усе це мало б заохочувати молодих фахівців залишатись працювати на землі, де вони народилися.

“Уперше організованою ярмаркою вакансій для студентів з інших країн, що навчаються в Будапешті, теж прагнули стимулювати їх після здобуття відповідної освіти застосовувати набуті у нас знання на рідній батьківщині, а не шукати роботу в Угорщині, як це стає у переважній більшості випадків,” – розповів генеральний директор інституту Баллаші Юдіта Гаммерштейн.

Переконувати закарпатців повертатися у Будапешт приїхали представники “Флекстронікс”, “Джейбіл ЛТД”, “Авант Берегово”, “Крістал Наілс”, Спілка підприємців “Нийдьготар” та делегація викладачів Закарпатського угорського інституту ім.Ференца Ракоці на чолі з секретарем КМКС Карлом Беркі.

Показали відео-ролики про свої фірми, розповіли про умови працевлаштування. Про перспективи взаємовигідної співпраці угорських трудових колективів із закарпатськими говорив аташе з питань зовнішньої економіки Консульства Угорщини в Берегові Золтан Сокач. Досвідом як організувати успішний бізнес в Україні поділився приватний підприємець Василь Рубіш.

З лекцією про шляхи поліпшення економічних зв’язків Угорщини із країнами, де компактно мешкають угорці, та форми підтримки їх господарських потугів виступив Уповноважений угорського уряду доктор Іштван Грежа.

Ярмарка завершилась обміном думками по темі за “круглим столом”.

Джерело: Голос Карпат

 

 

03 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів