"Тили" стихійної торгівлі в Ужгороді і як із цим сьогодні боролися

"Тили" стихійної торгівлі в Ужгороді і як із цим сьогодні боролися
Сьогодні відбувся перший спільний рейд робочої групи на виконання прийнятого минулого тижня рішення виконкому Ужгородської міськради щодо протидії несанкціонованій вуличній торгівлі.

 

Як уже повідомлялося, основна новація – продавців будуть змушувати не лише припинити продаж у невстановлених місцях, не лише складатимуть протоколи про адміпорушення, за якими доведеться сплатити штраф, а конфісковуватимуть товар.

Сьогодні робоча група, у складі якої працівники відділу муніципальної поліції, Національної поліції, санепідемстанції, ветеринарної служби почала з тротуарів навпроти ринку "Білочка". Там продавці так ставлять свій крам, що перехожі змушені йти проїжджою частиною та ще й буквально під вікнами багатоповерхівок.

  Спочатку всіх попередили: припиняйте продаж, ідіть на ряди, облаштовані на ринку. Далі працівники Національної поліції склали протокол на громадянина, який зробив із коробок під наметом буквально овочевий "супермаркет". Його вже неодноразово штрафували, однак він не лише продовжує торгувати, а й захаращує територію довкола сміттям, гнилими овочами, картонними коробками.

Антисанітарія в цій "точці" жахлива – цілі ящики напівгнилого товару, розрізані гарбузи днями припадають пилюкою і "печуться" на сонці, чимало яблук, огірків та інших фруктів і овочів валяються навіть не на тротуарі, а на грунті, звідти їх підбирають і знову продають.

Як поводиться з товаром – господар продемонстрував, у гніві жбурнувши ящик з арахісом та апельсинами на проїжджу частину під колеса автівок, а тоді усе позбирав з пилюки і повернув на "прилавки". Продавати мали нахабство навіть під час складання адмінпротоколу та актів про вилучення.

Поліція, залучивши понятих, склала акти вилученого товару і забрала ящики з крамом. Їх, відповідно до укладеної угоди, передали на відповідальне зберігання в приміщення з охолодженням супермаркету "Вопак-Новий". Рішення про подальшу долю вилученого товару прийматиме суд.

Аналогічну роботу, наразі попереджувальну, провели на ринку в Новому районі навпроти торгового центру "Токіо" та біля "зеленого базару" в центрі міста. На Корятовича, де попередньо регулярно проводили рейди, практично не було продавців-оптовиків, інші доволі швидко згорнули торгівлю.

Міська влада наголошує: такі заходи будуть проводити регулярно, робоча група діятиме оперативно, відпрацьовуватимуть усі ринки. Тому продавцям краще не ставати на тротуарах, а торгувати цивілізовано, у визначених місцях, тим більше, що місць на ринках є достатньо і плата за них невелика. Так, на "зеленому ринку", залежно від товару, його кількості і того, торгує підприємець чи той, хто виростив свою продукцію, плата за місце – від 10 до 21 гривні, на "Білочці" – ще нижча.   

 

 

19 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Сергій 2016-05-04 / 23:04:09

    Давно пора порозганяти ціх торговців....переважно це не " бідні" бабулі і дідулі.....а в основному нахабні, пихаті люди, яки не поважають ні людей, ні закону, ні владу.....люблять і думають тільки про себе....майже ніхто з них не платить податки.....ніякої з них користі для міста.........шкода що вогнемети не можна на них використовувати.......