В Ужгороді пройшли "Великодні гуляння"

В Ужгороді пройшли "Великодні гуляння"
Студенти Ужгородського коледжу культури і мистецтв влаштували великодні святкування.

 

Подивитись і справді було на що: виступи хору, вокального та танцювального ансамблів, жарти та загадки, а ще – конкурси, пов’язані з великодньою атрибутикою. І, насамкінець, майстер-класи з навчання національним етнотанцям усіх бажаючих. До святочного дійства залучили практично весь колектив коледжу: викладачів, студентів хорового відділу, режисерів, хореографів: усього майже 100 чоловік, які підготували цікаву й насичену програму.

Директор коледжу Наталія Шетеля каже, що «Великодні гуляння» свідомо влаштували після свята, позаяк більшість студентів на Великдень роз’їжджаються по домівках. А задум продемонструвати гуляння не випадковий, адже студенти коледжу вивчають такі дисципліни, як культурологія та народознавство. Тож хотілося б, аби вони не лише знали, що є свята, але й знали, як їх святкувати так, як це робили колись наші діди-прадіди».

Наталія Шетеля мріє, що колись їм вдасться влаштувати «Великодні гуляння» в етнографічному музеї - біля дерев’яної церкви. А ще, аби відзначення свята Воскресіння Христового не обмежувалося тільки паскою, писанками та застіллями, але проходило весело з іграми, співами, танцями, як це робили наші предки. 

 

06 травня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів