Прогресивні ІТ-технології - ось що потрібно для розвитку Ужгорода

Прогресивні ІТ-технології - ось що потрібно для розвитку Ужгорода
«Креативні індустрії територій» – із презентацією під такою назвою ознайомилися у міській раді Ужгорода.

 

Спікери – Тудор Кілару, Андрій Гасинець, Євген Забарило та Олександр Лейкін, вони ж – ініціативна група зі створення громадської організації «Креативна платформа Закарпаття».

Молоді люди розповіли, як перетворити цікаві ідеї в іміджеві та прибуткові речі для міста, що допоможе зробити Ужгород туристично привабливим та збільшить потік туристів.

Акцентували увагу на тому, що Ужгород може презентувати себе через культуру, а взявши на озброєння прогресивні ІТ-технології – зробити зі звичних подій цікаві промоції. До прикладу, у сусідній Угорщині проводиться багато різноманітних фестивалів, чого вартий хоча б Сігет, куди з’їжджаються учасники і гості з усього світу. Багато хто з подорожуючих, які проїжджають через Ужгород, залюбки залишатимуться тут на день-два, а то й більше, якщо в місті буде, куди піти.

На прикладі деяких міст Європи доповідачі продемонстрували, як це працює там. Йшлося про те, що за кордоном креативні індустрії вже багато років є прибутковим сектором економіки. Вони сприяють розвитку міст і країн загалом. В Україні креативний сектор лише починає зароджуватися, переважно тримаючись на приватних інвестиціях.

Сприяння міської влади Ужгорода, зазначали, дуже важливе, і мова не так про фінансову підтримку, як про полегшення доступу активістів, менеджерів культури до просторів, де можна розвивати креативний сектор економіки, просування та популяризацію ідей.

Очільник Ужгорода Богдан Андріїв запевнив: цілковито підтримує такі ініціативи, зазначив, що завжди готовий зустрітися, вислухати та допомогти з реалізацією проектів, які допоможуть нашому місту рухатися вперед, які допомагатимуть формувати імідж Ужгорода як туристичної родзинки.

"Ми відкриті до нових ідей та нових рішень", – підкреслив Богдан Євстафійович.

Ужгородська міська рада

 

01 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів