Перші успіхи ужгородських ІТ-шників, які вчилися «на шару»

Перші успіхи ужгородських ІТ-шників, які вчилися «на шару»
Протягом трьох місяців пілотна група ужгородців у рамках Всеукраїнського проекту Technology Nation безкоштовно вивчала основи програмування. Особливість цього курсу – навчатися ІТ-технологіям можуть всі охочі, незалежно від віку, технічна освіта також не обов’язкова.

 

«Коли є зайнятість повна, то виділяти час для навчання трошки тяжко. Але тут у доступній формі, на основі розроблених закордоном програм навчаємося, все гарно структуровано. Якщо ви хочете долучитися до цього проекту, то все-таки логічний склад розуму – важлива вимога. Тому що тут доводиться мати справу з алгоритмами. І плюс знання іноземної мови – обов’язкове»,

— говорить Катерина МАШІКО, студентка проекту Technology Nation

На базі центральної міської бібліотеки в Ужгороді студентів проекту навчали ментори – програмісти провідних ІТ-компаній та викладачі Ужгородського національного університету. Крім того, навчальний центр бібліотеки отримав 7 сучасних комп’ютерів, планується розширення бази для залучення наступних груп студентів. Після завершення курсу, учасники матимуть змогу пройти стажування у спеціалізованих на програмуванні фірмах.

«Із понад 40 зареєстрованих осіб пройшли контрольне тестуванні і доступ до навчання 20 людей, зараз випускаємо 11студентів. Ми надзвичайно вдячні бібліотеці, цю співпрацю ми продовжуватиме і надалі. В рамках проекту, бібліотека отримала також комп’ютерне устаткування, кабінет буде ще дообладнано. Буде працювати так званий навчальний комп’ютерний центр на базі місцевої бібліотеки в Ужгороді. Після завершення зазначеного курсу ми плануємо набирати наступну групу, до якої залучаються також ментори-волонтери із місцевих ІТ-компаній»,

— пояснює Тетяна БУТУРЛАКІНА, регіональний координатор проекту Technology Nation у Закарпатській області

Наразі перший пілотний курс Technology Nation завершує своє навчання. Однак проект Фонду BrainBasketFoundation розрахований на два роки. Після невеликої перерви відбудеться набір у другу групу, реєстрація учасників уже триває на сайті фонду.

Джерело: uzhinform.com

 

 

22 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів