Конфлікт в Україні: слов'янське братерство перетворилося на ворожнечу – Sueddeutsche Zeitung

Конфлікт в Україні: слов'янське братерство перетворилося на ворожнечу – Sueddeutsche Zeitung
"У Росії свій погляд на конфлікт на сході України. І сформулювати його можна так: саме Росія захищається від підступає НАТО і українського сусіда, якого постійно доводиться застерігати від військових авантюр", - пише Франк Нінгуйзен на сторінках німецької газети Sueddeutsche Zeitung. 

 

Свої слова автор аргументує тим, що російський президент Путін лише нещодавно звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель з вимогою разом з її французьким колегою президентом Франсуа Олландом вплинути на Київ і посприяти деескалації конфлікту.

"Тобто виходить, що Москва анексує Крим і підтримує сепаратистів на сході України, а російському населенню нав'язується точка зору, нібито його необхідно захищати", - підкреслює автор.

Слов'янське братерство, як йдеться далі, "на практиці перетворилось у ворожнечу, і навряд чи в цьому питанні що-небудь зміниться, поки Київ буде продовжувати орієнтуватися на Захід", - йдеться в статті.

"Тим часом в економічному плані обидві країни навряд чи можуть дозволити собі настільки погані відносини", - продовжує Нінгуйзен. 

Так, падіння ціни на нафту укупі з західними санкціями серйозно вдарило по Росії. Її економіка переживає спад, хоча і не такий сильний, як на початку року. До того ж чималу роль відіграє і введене самої ж Росією ембарго на продукти харчування з Євросоюзу. В результаті "основні продукти харчування в країні подорожчали настільки, що населення може зажадати від влади змінити свою позицію".

До речі, друг Путіна і колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін вже порадив Москві припинити геополітичні тертя заради вітчизняної економіки. Але Путін, як додає видання, відповів на це, що "у Росії тисячолітня історія, і вона не буде вести переговори з приводу свого суверенітету".

Джерело: Sueddeutsche Zeitung

 

05 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів