Для "новеньких" і не тільки пенсіонерів субсидії нараховуватимуть інакше

Для "новеньких" і не тільки пенсіонерів субсидії нараховуватимуть інакше
Уряд змінив правила визначення субсидій для пенсіонерів, які тільки цього року вийшли на пенсію і відтепер не мають іншого джерела прибутку. Щоб відображати реальну картину доходів таких осіб на сьогоднішній день, вирішено було не враховувати їм доходи, отримані в 2015 році, коли вони ще працювали.

 

Зміни до порядку визначення і нарахування субсидій були внесені 8 вересня і будуть діяти вже найближчим часом. Як прокоментував нововведення Міністр соцполітики Андрій Рева, Уряд вимушений був прийняти поправки у зв’язку з численними зверненнями громадян.

«У людей викликало нерозуміння, чому беруться до уваги їх доходи, які не відповідають сьогоднішньому дню. Мовляв, чому при розрахунку розміру субсидії у 2016 році враховується дохід за весь 2015 рік, якого в реальності у людини сьогодні немає», – сказав Рева.

Отже, вже у вересні при оформленні  субсидії пенсіонерами, які тільки цьогоріч вийшли наи пенсію та не мають інших джерел прибутку, сукупний місячний дохід буде визначатися тільки в розмірі пенсії, без урахування прибутків за попередній 2015 рік.

Нагадаємо, також цьогорічні нововведення перебачають при визначенні субсидії зарахування двох прожиткових мінімумів в якості щомісячного доходу для непрацюючих осіб (тобто, 2900 гривень, а не 1450 гривень). У зв'язку з цим розмір отримуваної субсидії буде меншою.

Джерело: ЕнергоЛайф.інфо

 

11 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів