На Закарпатті відкрили меморіальну дошку спортсмену та багаторічному директору Перечинської ДЮСШ

На Закарпатті відкрили меморіальну дошку спортсмену та багаторічному директору Перечинської ДЮСШ
У неділю, 28 травня, у рамках заходів до Дня Перечина відкрито та освячено меморіальну дошку спортсмену та колишньому директору ДЮСШ Петру Мегешу на будівлі Перечинської ДЮСШ. У цьому закладі він працював 22 роки.

 

Петро Петрович Мегеш народився 14 жовтня 1947 року в Перечині. Закінчив Львівський державний інститут фізичної культури.

Серйозно гандболом почав займатися у 15 років у місцевій ЗОШ, де була створена шкільна команда. У її складі Петро Мегеш був неодноразовим переможцем та призером районних і обласних змагань.

1964 – 1976 рр. – член збірної Закарпаття. У її складі був учасником зональних першостей колишньої УРСР (м. Підволочиськ, Одеса, Берегово, Черкаси, Коломия, Умань, Львів). Перечинець, як збірник області з гандболу серед сільських спортсменів захищав честь Закарпаття на Всеукраїнських сільських іграх Республіканської ради ФСТ “Колос”. Ці щорічні змагання проходили в різних областях України. А із Коломиї, Тернополя та Умані закарпатці повернулися з бронзовими нагородами.

Шість років (1971-1977) працював тренером-викладачем Перечинської ДЮСШ, а з 1986 року очолив цей колектив і пропрацював на посаді директора 16 років.

Його підопічні 1975, 1977, 1979 та 1983 років народження були чемпіонами Закарпаття серед ровесників та ДЮСШ області. Також юні перечинці брали участь у багатьох всеукраїнських спартакіадах серед школярів та ДЮСШ.

У 2001 році вихованці Перечинської ДЮСШ посіли перше місце в зональній першості України на призи клубу “Стрімкий м’яч”, що проходила в Ужгороді, а наступного року у фінальних іграх, які відбулися у Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, стали бронзовими призерами.

Доросла гандбольна команда СК “Перечин”, якою теж опікувався П.Мегеш, неодноразово ставала чемпіоном та призером чемпіонату області та володарем кубка Срібної Землі.

Чимало перемог здобули й юні вихованці Перечинської ДЮСШ із футболу – були чемпіонами та призерами області.

Помер Петро Мегеш 21 травня 2016 року.

Тетяна Грицищук, life.ko.net.ua

1-26

 

30 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів