Тренер ФК «Мункач» Михайло Трухан: Цей рік для мене буде визначальним

Тренер ФК «Мункач» Михайло Трухан: Цей рік для мене буде визначальним
Сезон вже давно завершився, тож напередодні Нового Року підвели своєрідні підсумки з капітаном та тренером ФК «Мункач» Михайлом Труханом.

 

- Михайле, як капітан команди, що скажеш про виступ команди в чемпіонаті області?

- В чемпіонаті посіли 8-е місце, хоча могли претендувати на 3-4-те місця, але можливо через те, що хлопці грали одразу на кілька фронтів – в чемпіонаті U-19 серед команд першої ліги, в старшій віковій групі U-17, нам не вистачило сил боротися за один із комплектів нагород. Окрім того, після трьох турів з нас було знято 9 очок, це також далося взнаки насамперед у психологічному плані, а це й відбилося на нашій грі в наступних матчах.

- Як оцінюєш свій власний виступ, які матчі вийшли вдалими на твою думку, а які ні?

- На жаль, через важку травму довелося пропустити три сезони поспіль, тож цей чемпіонат для мене став свого роду дебютним повноцінним. В цілому вважаю його для себе задовільним, тим паче змінив упродовж сезону ігрове амплуа – з плеймейкера на центрбека.

- Як тренер, що скажеш про гру своїх підопічних – гравців команди U-17 в чемпіонаті України вищої ліги ДЮФЛ?

- Вважаю, що недобрали очки в домашніх матчах, могли «зачепитися» за перемоги або нічиї, але, на жаль, поступилися в тих матчах, у яких розраховували взяти певні бали.

- На твою думку, в весняній частині чемпіонату вдасться надолужити втрачене. Та й з ким доведеться конкурувати в боротьбі за виживання?

- Весною прогнозую, що зможемо набрати значно більше залікових балів, ніж у першій частині сезону, задля цього активно проводимо селекційну роботу, вже підсилилися трьома гравцями, будемо продовжувати шукати якісних виконавців на різні позиції. Головними нашими конкурентами в турнірній таблиці будуть дві команди з Івано-Франківська – «Ніка» та «Прикарпаття», хоча “Ніка” в нашій віковій групі потужно виступає, але в загальному заліку саме ці команди боротимуться з нами, тим паче, гратимемо з ними в рідних стінах.

- Цілком імовірно, що «Мункач» новий сезон 2017/2018 розпочне в статусі професіоналів, у другій лізі. Тож велика вірогідність, що команда відмовиться від участі в чемпіонаті краю, тож де бачиш себе в якості гравця в наступному чемпіонаті краю?

- Зараз у нас відпустка, лише після першого січня розпочну підготовку й поступово набиратиму свої ігрові кондиції. Тим не менш, відчуваю, що ще можу пограти, але вже задумуюся нині, яку стезю обрати – гравця чи тренера, можливо цей вибір стане актуальним для мене вже в цьому році...

- З приходом угорських спеціалістів, у команди змінилася система гри. Важко було під лаштуватися під неї?

- Так, перші кроки далися непросто, але згодом змогли адаптуватися. Так, результати нас поки не радують, але нам ще потрібен час, можливо ще 2-3 роки.

- Що б хотів побажати колегам, підопічним, уболівальникам напередодні новорічно-різдв’яних свят?

- Всім бажаю здоров’я, миру, благополуччя. В першу чергу звертаюся до вболівальників, щоб вони приходили на наші матчі й цінили нашу працю та підтримували команду, навіть при негативному результаті. Хочу, щоб у нас була така підтримка, яка є у виноградівського «Севлюша», «Ужгорода», щоб у нас був свій фан-сектор і ми відчували нашого «12 гравця», бо це дуже важливо для нас.

Роман СЕНИШИН для uzhgorod.net.ua

 

03 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів