Уряд Норвегії передав прикордонникам Мукачівського загону сучасне обладнання

Уряд Норвегії передав прикордонникам Мукачівського загону сучасне обладнання
Сьогодні на Закарпатті, в рамках проекту міжнародної технічної допомоги, прикордонники Мукачівського загону отримали обладнання для виявлення радіаційних матеріалів і радіоактивних речовин, захисту, знезаражування та дозиметрії. 

 

Передати обладнання, надане Україні Урядом Королівства Норвегія через Норвезьке Агенство радіаційного захисту (NRPA) прибув представник компанії Nordisk Sikkerhet з питань радіаційного та радіоактивного захисту Норвегії, засновник та керівник проекту Павел Тішаков. В урочистій церемонії взяли участь керівництво та персонал Мукачівського прикордонного загону.

Також на заході були присутні представники Міністерства економіки України, Державного агентства України з питань зони відчуження та виконавці проекту в Україні.

Загалом в рамках проекту військовослужбовці Мукачівського загону отримали обладнання на загальну суму близько 700 тисяч євро. Серед врученого обладнання, яке покращить виявлення та затримання незаконних РХБЯ матеріалів – мобільний автоматизований комплекс для виявлення радіоактивних речовин і ядерних матеріалів, мобільний дезактиваційний комплекс, засоби індивідуального захисту, пошукові дозиметри-сигналізатори, індивідуальні дозиметри гамма-випромінення, спектрометри  тощо.

Під час вручення присутнім продемонстрували роботу обладнання та наголосили на важливості подібних проектів в Україні.  

Варто зауважити, що даний проект реалізується у рамках двосторонньої Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом  Королівства Норвегії. Цей проект є першим для прикордонної служби у рамках співробітництва з норвезькими донорами і, у разі ефективної  імплементації, дозволить продовжити співпрацю за даним напрямом.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

 

08 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів