Виноградівщина «на карантині» через вірус АЧС

Виноградівщина «на карантині» через вірус АЧС
Вірус африканської чуми - тема надактуальна уже протягом не одного місяця у нашій області. Чи не щодня виявляють нові випадки зараження у кожному районі. Так нещодавно на фермі у селищі Вилок, що на Виноградівщині, загинуло 10 свиней, після чого там ввели карантин та провели запобіжні заходи.

 

Наразі населений пункт в зоні спостереження. На сесії районної ради запевнили, із вірусом борються, для цього є окрема програма, до якої, до речі, внесли зміни . Вірус африканської чуми поширюється дуже швидко, смертність від захворювання у тварин складає 90 %. Так от на Виноградівщині нещодавно знищили сотні голів тварин і провели їхнє захоронення.

Голова Виноградівської районної ради каже, проблему визнають. І після випадку зараження вірусом африканської чуми на фермі у Вилку довелося внести кілька змін до програми із боротьби АЧС на засіданні районної сесії. Наразі населений пункт - в зоні спостереження. При тому, що закарпатці уже достатньо інформовані, все одно не дотримуються усіх правил запобігання вірусу АЧС. Фахівці Держпродспоживслужби вкотре закликають, при підозрах на африканську чуму та загибелі свиней, негайно звертатися в районне управління аби попередити поширення епідемії.

М-студіо

 

13 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів