Сміття – у річку: таке рішення у селах Хустщини не нове

Сміття – у річку: таке рішення у селах Хустщини не нове
За оцінками фахівців, в Україні загальна площа сміттєзвалищ займає від 4 до 7%. Єдиний вихід з ситуації – переробка. Сміттєпереробні комплекси здатні зробити сегрегацію та утилізувати десятки тисяч тонн непотребу.

 

В результаті можемо отримати купу вторинного матеріалу, паливо та врятовані землі. Рецепт зрозумілий, але виконати його в Україні чомусь неможливо. Закарпаття – не виняток, як і Хустський район, де сміття нема куди вивозити. У Заброді береги уздовж річки Ріка вкриті твердими побутовими відходами. Хоча трава і дерева заважають побачити повну картину, однак загалом це проблему не приховує.

Місцевим тут, насправді нема куди дівати сміття і відповідної у гірській місцевості території під сміттєпереробний завод, який би вирішив ситуацію, теж нема. Тож, у Заброді склалася сміттєва безвихідь. Але на Хустщині є села, де така територія є, однак люди – проти. Чи вирішать сміттєву проблему у Хустському районі? – поки не відомо, адже місцеві , попри розуміння ситуації , вирішити її відмовляються.

М-студіо

 

 

 

 

17 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів