Як зустрічали учнівську юнь математики, туризмознавці та іноземні філологи Ужгородського нацуніверситету

Як зустрічали учнівську юнь математики, туризмознавці та іноземні філологи Ужгородського нацуніверситету
Факультети Ужгородського національного університету відчинили двері перед школярами обласного центру Закарпаття.

 

Чим живе університет, як проходять студентські будні і свята та які можливості відкриваються перед тими, хто здобуває освіту в УжНУ, – мали нагоду довідатися школярі старших класів шкіл та гімназій Ужгорода. У рамках відзначення 72-ї річниці вишу відбувся День відкритих дверей. Як і кого приймали на математичному факультеті, а також на факультетах туризму та МК й іноземної філології.
 
До тих, хто прагне пов’язати життя з математикою чи ІТ-технологіями, звернувся декан матфаку Михайло Повідайчик, який пояснив молоді про систему вступу та специфіку навчання на факультеті, завідувачі кафедр розповіли про підрозділи, якими керують, а студенти підготували екскурсію факультетом, поділилися історіями про свої будні і свята.
 
Крім того, учні дізналися про гуртки, у яких займаються студенти (серед яких, приміром, робототехніка та написання програм для 3D-окулярів), почули про перспективи, що відкриваються перед студентами та випускниками матфаку, як-от: навчання за кордоном, міжнародні практики, робота у провідних компаніях світу тощо.

ФІФ

На ФІФ завітало, певно, більше сотні абітурієнтів, до яких звернувся керівник підрозділу Михайло Рошко й викладачі кафедр. Школярі також дізналися про життя факультету, міжнародні програми обміну, в яких беруть участь студенти, та можливість безкоштовного навчання у ВНЗ Європи після випуску. На цьому факультеті не з чуток знають і розуміють: володіння іноземними мовами відкриває двері у широкий світ, тож старшокурсники нерідко вступають на ще одну спеціальність, аби потім бути конкурентоспроможними на ринку праці.

Гості факультету іноземної філології

Студенти й викладачі факультету туризму та МК на чолі з деканом Наталією Габчак відкривали перед абітурієнтами двері у широкий світ можливостей, які постануть перед тими, хто обере для себе цей підрозділ. Тут розповіли про випускників факультету, студентські практики у різних туристичних закладах Закарпаття, можливість стажування у закордонних вишах та працевлаштування у країнах Європи й Америки, участь у культурно-туристичному житті краю, чирлідерство тощо. Наголошували й на тому, що студенти, окрім фахових дисциплін, вивчають дві іноземні мови.

Представники факультету туризму та МК

Ксенія Шокіна, МедіаЦентр УжНУ

 

19 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів