На Закарпатті зафіксували сказ у лисиць, у кабана – АЧС

На Закарпатті зафіксували сказ у лисиць, у кабана – АЧС
На Ужгородщині та Берегівщині.

 

Відповідно звіту про дослідження патологічного (біологічного) матеріалу випробувального центру Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 18.01.2018р. № 000025 п.м./18 у патматеріалі двох відстріляних лисиць в урочищі «Шловг» біля с.Вовкове, Ужгородського району встановлено діагноз на сказ.

З метою координації заходів з локалізації та ліквідації сказу на 23.01.2018р. призначено засідання ДНПК при Ужгородській РДА на якому буде затверджено заходи з недопущення поширення та ліквідації сказу на території урочища «Шловг» біля с.Вовкове, Ужгородського району.

Відповідно звіту про дослідження патологічного (біологічного) матеріалу випробувального центру Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини від 18.01.2018р. № 000037 п.м./18 у відстріляного дикого кабана в урочищі «Нодь Ердо» біля с.Рафайново, Берегівського району встановлено діагноз на африканську чуму свиней.

Також з метою координації заходів з локалізації та ліквідації АЧС 19.01.2018р. при Берегівській РДА проведено засідання ДНПК на якому затверджено заходи з ліквідації АЧС на території мисливського господарства «Нодь Ердо».

Відповідно затверджених заходів ветеринарними спеціалістами проводиться обстеження свинопоголів’я у населених пунктах, які згідно інструкції по АЧС увійшли до зони нагляду. Станом на 22.01.2018р. хворих чи підозрілих у захворюванні свиней на АЧС не виявлено. Робота по даному напрямку продовжується, – повідомляють у Держспоживслужбі Закарпатської області.

 

22 січня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів