8 видів риби, від якої краще відмовитися

8 видів риби, від якої краще відмовитися
Чорний список

 

На жаль, навіть такий корисний продукт, як риба, не завжди може бути безпечний для вашого здоров'я. "Чорний список" тих сортів риби, які краще не їсти ніколи, оприлюднив Ukr.Media.

Складно не любити рибні страви: саме вони найчастіше підходять для дієтичного харчування, оскільки містять ідеальний баланс білків, жирів і вуглеводів, а також насичують наш організм необхідними кислотами і мікроелементами.

Нещодавно ми говорили про найбільш корисних видах риби, які краще включити в своє щотижневе меню. Але, на жаль, навіть цей корисний продукт не завжди може бути безпечний для вашого здоров'я. Сьогодні ми вирішили скласти своєрідний чорний список тих сортів риби, які краще не купувати і не замовляти в ресторанах.

Макрель

Цілком нешкідлива на перший погляд макрель, яку ми звикли їсти копченої або солоною, зовсім не така корисна риба, якою могла б здатися.

Ця велика хижа риба накопичує в собі небезпечну для людини ртуть, у великих кількостях міститься в морській воді, забрудненого промисловими викидами. Якщо ця риба ваша улюблена, їжте її не частіше разу на місяць.

Тилапія

Тилапія цінується за високий вміст легкозасвоюваного низькокалорійного білка та поліненасичених жирних кислот. Готувати її просто, а кількість чудових рецептів з цією рибою просто величезна, однак багатьом тилапія строго протипоказана.

Справа в тому, що поряд з корисними жирами ця риба буквально рясніє шкідливими. Звідси — заборона вживати тилапиїію всім, хто страждає від хвороб серця. Крім того, тілапія всеїдна і в її м'ясі легко накопичуються різноманітні токсини, які можуть бути небезпечні для організму людини.

Кафельник

Кафельник — ще один неоднозначний і сумнівний для включення в постійний раціон вид риби. Це лідер з усіх токсичних риб, оскільки саме в кафельнике міститься найбільше ртуті.

Цю рибу суворо заборонено вживати в їжу вагітним жінкам і дітям, а дорослому чоловікові для того, щоб не постраждати від харчового отруєння, слід обмежити її у своєму раціоні до 100 грамів на місяць.

Вугор

Цю змієобразную рибу люблять смажити, коптити і маринувати, а страви з вугра відносяться до розряду дорогих, адже зовсім не просто правильно подати і розкрити всі виняткові смакові якості цієї риби.

На жаль, головний річковий делікатес також відомий своєю здатністю легко абсорбувати у свою жирову тканину містяться у воді промислові і сільськогосподарські відходи, а також ртуть.

Акула

Кожен з нас хоч раз у житті чув про вишуканий акулячий стейк — страва з смачного і поживного м'яса без кісток. Готувати акулу дуже складно із-за специфічного запаху, і саме тому страви з неї вважаються делікатесом.

Проте не поспішайте замовляти в ресторані суп з акулячих плавників або філе акули. Цей хижак подібно багатьом іншим рибам з нашого списку славиться своєю здатністю накопичувати в своїх тканинах багато ртуті.

Морський окунь

Морський окунь — рідкість на рибних прилавках  магазинів. Недобросовісні продавці частенько видають за нього більш дешеві сорти риби (наприклад, пангасіуса або сібаса).

Не варто засмучуватися: краще взагалі забудьте про цю купівлю. Морський окунь відомий високим вмістом ртуті в м'ясі, і його вживання в їжу рекомендують обмежити навіть дорослим людям.

Риба-меч

Ніжний, делікатний смак, мінімум кісток і відносна легкість у приготуванні — ось лише деякі властивості риби-меч, за які ця риба високо цінується шеф-кухарями по всьому світу.

На жаль, ця риба дуже дорога, і в багатьох ресторанах за неї видають більш дешеві і, що ще гірше, шкідливі види риб. Наприклад, акулу, про шкоду якого ми вже розповіли вище.

Блакитний тунець

Знаменита риба містить багато ртуті: найбільше цієї шкідливої речовини — в чернопером і блакитному тунці.

Крім того, у більшості цю нещасну рибу вирощують у спеціальних господарствах і на рибних фермах, де додатково підгодовують гормонами та антибіотиками. А ось що виріс в природних умовах тунця сьогодні на прилавках магазинів знайти практично неможливо.

 

04 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів