Неповторний барвистий весняний шарм Ужгорода так і вабить весною туристів!

Неповторний барвистий весняний шарм Ужгорода так і вабить весною туристів!
Завершено робочий тиждень активною роботою з висадки саджанців магнолій, гінкго та гібіскусів у центрі Ужгорода. Ця акція є продовженням серії посадок декоративних дерев та чагарників в історичній частині обласного центру Закарпаття.

 

"Нині справжньою окрасою вулиць нашого міста є не тільки сакури, яких, до речі, в Ужгороді понад 4000 - в історичному кварталі «Галагов» понад 280 сакур, з яких понад 80 - віком від 80 до 100 років і вони є одними з найстаріших в Україні - але й гарно квітучі яблуні Недзвецького, сливи Піссарда, глоди, мигдаль трилопатевий, церцис європейський (юдине дерево). Рожеві квіти останнього розвиваються безпосередньо на гілках. А ще - дивовижні тюльпанове дерево та магнолії (останні представлені кількома видами та формами), павловнії, фіолетово-сині «свічки» суцвіть яких в умовах південного Ужгорода складають конкуренцію каштановому цвіту. Усе це різноманіття створює неповторний барвистий весняний шарм нашого міста і так вабить весною туристів.

Студенти біологічного факультету УжНУ на ділі продемонстрували, що турбота про зелені насадження Ужгорода має бути системною та послідовною. Щиро дякую всім, хто долучився та взяв активну участь у цій благородній та важливій для нашого Ужгорода справі! ", - написала на своїй сторінці у ФБ декан біологічного факультету УжНУ Ярослава Гасинець.

 

13 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів