Ректор УжНУ Смоланка прийняв Посла Республіки Кіпр

Ректор УжНУ Смоланка прийняв Посла Республіки Кіпр
У четвер, 9 серпня, ректор УжНУ професор Володимир Смоланка зустрівся з Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху.

 

Дипломат перебуває на Закарпаття з ознайомчим візитом з метою налагодження ділових стосунків між нашими країнами у різних сферах – передовсім у розвитку альтернативних джерел енергетики, туризму та рекреації, і, звісно, освітніх та науковій сферах.

У ході розмови В.Смоланки з очільником дипломатичної місії Кіпру в Україні Луїсом Телемаху обговорювалися питання формування нових векторів співпраці української та кіпрської вищої освіти і науки, спільні євроінтеграційні кроки, підготовку конкурентноздатних фахівців. Посол запевнив керівника УжНУ у своїй готовності всебічно сприяти підтримці налагодженню нових контактів з науковцями кіпрських університетів та науково-дослідних інститутів. У ході розмови було наголошено на важливості підготовки спільних наукових проектів, що суттєво вплине на розширенні обміну досвідом.

Поглиблення співпраці дасть можливість студентам УжНУ навчатися за програмою мобільності Еразмус+ у провідних університетах  Республіки Кіпр. Зокрема, йшлося, про те, що до партнерів УжНУ найближчим часом додадуться Університет Кіпру, Університет у Нікосії та Східно-Середземноморський університет.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте також: Керівники Закарпаття обговорили з Послом Республіки Кіпр альтернативну енергетику і туризм

аступник міського голови Ігор Фартушок зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Кіпр в Україні Луїсом Телемаху

 

10 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів