Ужгородський ЦНАП: невдовзі тут можна буде розірвати шлюб, змінити ім'я, отримати свідоцтво про смерть

Ужгородський ЦНАП: невдовзі тут можна буде розірвати шлюб, змінити ім'я, отримати свідоцтво про смерть
Можливо, надаватимуть у ЦНАПі й інші послуги - наразі всі можливості спеціалісти опрацьовують.

 

«Угода про співпрацю у сфері надання адміністративних послуг із державної реєстрації актів цивільного стану», підписана напередодні Ужгородським міським головою Богданом Андріївим та начальником Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Євгеном Когутичем, передбачає, що Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Ужгородської міської ради незабаром надаватиме деякі послуги, які зараз надає відділ Державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС).

Для працівників ЦНАПу начальник Ужгородського міського відділу ДРАЦС ГТУЮ у Закарпатській області Тетяна Лендєл-Склярова та головний спеціаліст цього відділу Ольга Рябінічева провели навчання зокрема, щодо надання послуг зі зміни імені фізичної особи (прізвища, власного імені, по батькові), розірвання шлюбу за згодою сторін, реєстрації смерті. У зустрічі взяли участь керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара та в.о. начальника ЦНАПу Леся Крайниківська.

Працівники ЦНАПу прийматимуть документи і згодом видаватимуть запитуваний документ. Так, звернувшись із лікарським свідоцтвом про смерть та паспортом померлої людини, можна буде отримати свідоцтво про смерть і витяг для отримання одноразової допомоги на поховання. Змінювати імена та прізвища можуть особи з 16 років, а за згодою обох батьків – із 14. Для розлучення в ЦНАП зможуть звертатися подружжя, в яких немає спільних дітей до 18 років.

Працівникам ЦНАПу розповіли, які документи повинні бути в пакеті на кожну з послуг, терміни та механізми виконання, коли і в якому розмірі сплачується державне мито тощо.

Обговорили і можливості запровадження через ЦНАП послуги «Шлюб за добу», цікавилися перспективами запровадження Ужгородською міською радою послуг із видачі паспортів, у тому числі й закордонних тощо.

Керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара нагадала колегам, що наразі триває тенденція передачі все більшої кількості повноважень і функцій із надання адміністративних послуг ЦНАПам органів місцевого самоврядування.

Про дату, коли запровадять нові послуги, буде повідомлено додатково.

Джерело: Ужгородська міська рада

 

30 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів