Закрити проїзд на Петефі: ужгородці вважають, що площа має бути пішохідною

Закрити проїзд на Петефі: ужгородці вважають, що площа має бути пішохідною
Припарковані на пішохідній зоні автомобілі обурюють ужгородців, але прецедент, що трапився днями, й узагалі в жодні ворота не лізе – чиновник збив ліхтарний стовп на Петефі. У зв'язку з цим Uzhgorod.net.ua питає містян, чи вважають вони за доцільне закрити площу для автотранспорту.

 

Опитування ми провели на нашій сторінці у Фейсбуці. До обговорення долучилося понад півсотні містян.

Люди таку думку підтримують одноголосно. А от щодо формату – сперечаються: одні стверджують, що площу потрібно закрити повністю, щоб вона була доступною тільки для пішоходів, інші вважають, що доступною площа має залишатися для пожежників та медиків, хтось переймається за підприємців, яким потрібно довозити товар у магазини, тож доступ має залишатися і для них.

От, приміром, Erwin Pelcharskyy пише: "Закрити ! На жаль наші мешканці просто не мають ні культури парковки ни культури поведінки". 

"Площу зробити повністю для прогулянок мешканців Ужгорода і туристів", - пише Любов Бабин. Цю думку підтримує й Катерина Михальчук: "Площа має буде пішохідною, з лавицями , квітами і бажано фонтаном, досить машин нам по вулицях".

А Олег Турко вважає, що потрібно залишити можливість в'їзду для тих, хто привозить товар: "Однозначно треба! Крім того транспорту, який необхідний для привезення/вивезення товару для магазинів. Площу зробили пішохідною, а не що б всякі олені з ода їздили і збивали стовпи. Можна і пройтись пару метрів!". Так само вважає і Eugene Luksha: "Слід врахувати потреби тих хто працює. Звісно, це не стосується приватних авто працівників. Комерційний транспорт можна обмежити тонажністю і розмірами, та "вікном" заїзду".

Зоя Волошина каже: "площа має слугувати для відпочинку та пішохідною зоною і відповідно мати озеленення,а для торгівлі підвіз товару та інше у час який відведуть для цього".

Дискусію підтримав навіть депутат облради Андрій Андріїв, який поділяє думку з обмеженням часу заїзду на площу для службового транспорту: "Моя думка,що така красива площа Ш. Петефі заслуговує, щоб по ній гуляли жителі Ужгорода та туристи. Для службового транспорту дозволити заїзд з 7 до 10 годин ранку , така система працює в Європі".

Надія Петрів й узагалі пропонує товар підвозити на тачках: "Я вважаю теж, що треба закрити площу, бо он, уже ліхтарі позбивали, що площа ще закрита, а що буде, якщо навіть на кілька годин відкриють? У нас точно не можна відкривати, хай товар на тачках у магазини возять..."

Агнета Чучка висловлюється: "Закрити. Виключення пожежні і швидкі. Навіть поліція має псркуватися за межами і по необхідності пройтися пішки"..

Альтернативу пропонує Олег Плоскина: "Думаю враховуючи що парковок бракує логічно буде хоча б половину закрити прилеглу до пішоходного мосту, а іншу половину таки використовувати для парковки авто поки не збудують підземну або ще якусь алтернативу!"

Між дискусією не забувають і жартувати:

Jozsef Molnar пише: "Категорично!!! Закрити!!! Там ліхтарі під машини кидаються!"

А Taras Shlyakhta до питання ставиться більш радикально: "Закрити, огородити колючим дротом і встановити кулеметні вишки".

Нагадаємо, 4 грудня чиновник Закарпатської ОДА машиною збив ліхтар у центрі Ужгорода і втік .

Uzhgorod.net.ua

 

07 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів