Освітяни Закарпаття взяли участь у Всеукраїнській звітній конференції з інклюзивної освіти

Освітяни Закарпаття взяли участь у Всеукраїнській звітній конференції з інклюзивної освіти
У Києві відбулася Всеукраїнська звітна конференція з інклюзивної освіти під керівництвом Першої леді країни Марини Порошенко за участі Президента України Петра Порошенка.

 

Закарпаття на поважному зібранні представляли директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова, методист обласного методичного центру при обласному департаменті освіти і науки Наталія Бокоч, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти при Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти Олена Воротинцева та директор Тячівського районного інклюзивно-ресурсного центру Віра Стойка.

Якщо у 2016 році в Закарпатській області функціонували 130 інклюзивних класів у 82 освітніх закладах, в яких навчалася 151 дитина з особливими освітніми потребами, то вже у 2018 році інклюзивне навчання організовано у 221 закладі освіти, де отримують освітні послуги 497 дітей з особливими освітніми потребами шкільного та 54 дитини дошкільного віку. Кількість асистентів вчителів та вихователів збільшилась у три рази.

Марина Порошенко подякувала всім однодумцям, які долучилися до впровадження інклюзії в Україні, і разом із Президентом вручила іменні «Подяки за активну співпрацю у питанні соціалізації дітей з особливими освітніми потребами та цінний внесок у запровадження інклюзивної освіти в Україні». Серед відзначених освітян і представниця Закарпаття − директор Тячівського районного інклюзивно-ресурсного центру Віра Стойка.

Нагадаємо, що протягом 2018 року на Закарпатті створили 18 закладів інклюзивної освіти.

Джерело: прес-центр Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів