«Чехословацький світ у Карпатах» презентували в Ужгороді

«Чехословацький світ у Карпатах» презентували в Ужгороді
Наукова бібліотека Ужгородського національного університету та Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді провели сьогодні презентацію книги Владіміра Куштека «Чехословацький світ у Карпатах». Книга вийшла з нагоди святкування 100-річчя заснування Чехословаччини, а Закарпаття, як відомо, входило до її складу з 1919 до 1939 року.

 

Як кажуть ті, хто вже ознайомився з виданням, це – своєрідний «музей у книзі», адже тут зібрано понад 500 фотографій та артефактів того періоду. Автор Владімір Куштек, уродженець чеського міста Годонін, розповів про роботу над книгою, зокрема про те, як працював з архівами, старими хроніками, періодичними виданнями, записував розповіді окремих осіб та сімей, представників різних професій.

У презентації взяли участь Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Мірослав Мойжіта, в.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, проректорка із науково-педагогічної роботи Ужгородського національного університету Мирослава Лендьел, радниця дирекції Національного інституту стратегічних досліджень при президенті України Світлана Мітряєва, доцент кафедри модерної історії України та зарубіжних країн Ігор Шніцер, доцент кафедри Античності, Середньовіччя та історії України домодерної доби Ігор Ліхтей.

Олександр Білак подякував автору за увагу до минувшини краю, вклад в історію Закарпаття того періоду, а Генеральному консулу Словацької Республіки в Ужгороді Мірославу Мойжіті – за промоцію Карпат, області та Ужгорода зокрема.

Книга містить тексти чеською, словацькою і русинською мовами. Автор анонсував уже і вихід другої частини видання.

Джерело: прес-служба Ужгородської міської ради

 

05 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів