Як ставляться закарпатці зокрема та українці загалом до запровадження ринку землі?

Як ставляться закарпатці зокрема та українці загалом до запровадження ринку землі?
Ставлення українців до запровадження продажу землі досліджували спеціалісти соціологічної групи "Рейтинг". Аудиторія опитаних - населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

 

Дослідження проводилося протягом 28 вересня -1 жовтня 2019 р., отже, є актуальним.

Згідно результатів опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», лише 19% опитаних підтримують запровадження продажу землі сільськогосподарського призначення. 73% – проти цієї ініціативи, 8% – не визначилися. Відносно вищий рівень підтримки старту ринку землі серед молодших та заможніших респондентів, власників паю, які його самостійно обробляють. Але навіть у названих категоріях кількість противників цієї ініціативи становить не менше 60%.

 Продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям підтримують ще менше – лише 13%. Проти цього – 81% опитаних. Незважаючи на те, що серед наймолодших та більш заможніших кожен п’ятий не проти дозволити іноземним громадянам купувати землю в Україні, три чверті представників цих категорій виступають однозначно проти цієї ініціативи.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 жовтня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів