Жіноча шпаргалка: помилки при догляді за волоссям взимку

Жіноча шпаргалка: помилки при догляді за волоссям взимку
Жінки часто купляють дорогі засоби для догляду за волоссям. Насправді ж важливо дотримуватися простих правил, і волосся буде в чудовому стані упродовж холодного періоду.

 

Не носити головний убір

Багато дівчат помилково звинувачують шапку у всіх проблемах з волоссям. Від головних уборів локони електризуються, швидше стають жирними, а також відчувають нестачу кисню. Укладання в цей час теж страждає — зберегти зачіску під шапкою практично неможливо. У чомусь дівчата мають рацію. Але відмова від шапки призводить до ще гірших наслідків. В цьому випадку відбувається різкий перепад температур, що призводить до спазму судин голови. Такий процес призводить до порушення живлення фолікул. Локони при цьому втрачають блиск, стають ламкими, тьмяними і слабкими.  Якщо не хочете носити шапку, надягайте хустку. Цей стильний аксесуар, який вбереже від морозів.

Неправильно користуєтеся феном

Не можна приступати до сушіння волосся відразу після виходу з ванної. Для початку потрібно промокнути локони махровим рушником, а потім дати їм просохнути природним шляхом хоча б протягом 7-10 хвилин. При сушінні волосся важливо правильно користуватися феном. По-перше, його потрібно включати на середню потужність. А по-друге, направляти прилад під кутом по лінії розташування кутикули.

Стягувати волосся в тугий кінський хвіст

З допомогою кінського хвоста можна легко і швидко зробити укладку. Але в зимовий період від тугого хвоста краще відмовитися. Річ у тому, що сильно стягнуте волосся викликає натяг в прикореневій зоні локонів. Це призводить до того, що волосся випадає ще на стадії активного зростання. Найбільш вразливі зони — скронева лінія та крайова.

Ходити в лазню без повстяної шапки

Збираючись в парилку, не забудьте взяти з собою шапку з повсті або вовни. Вона захистить шкіру голови від перегріву, а саме волосся від впливу високих температур. Рушник в цій справі не допоможе, бо бавовна відрізняється високою провідністю повітря. Від виробів з синтетики теж краще відмовитися. А ось повсть — відмінний термоізолятор. Вибирайте моделі без фарби натурального сірого кольору.

Не зволожувати шкіру голови

Від стану шкіри голови безпосередньо залежить і стан локонів. Тому після кожного миття голови шкіру краще всього не зволожувати, а використовувати засоби без олій, інакше шкірні покриви стануть просто жирними. Пам'ятайте: засоби для прикореневої зони і решти довжини волосся повинні бути різними з відмінним складом.

Користуватися пластиковим гребінцем

У зимовий період волосся електризується ще більше із-за постійного контакту з одягом. Позбутися від проблеми допоможуть спеціальні спреї-антистатики або маски. Щоб зменшити електризацію пасм, відмовтеся від використання пластикових гребінців. Краще купуйте дерев'яні, ебонітові або керамічні з натуральним ворсом.

Мити голову окропом

Зазначимо, що гаряча вода відмінно справляється з різними видами забруднень. Коли на вулиці холоднішає, так і хочеться підігріти воду ще більше, щоб стало тепліше, але це погано позначається на структурі волосся. Рекомендується мити голову тільки водою кімнатної температури. Гаряча вода призведе до посиленої роботи сальних залоз. З-за цього волосся швидше брудниться, січеться і ламається.

Не наносити кондиціонер після маски

Живильні маски проникають глибоко в шкіру голови. Їх досить наносити 2-3 рази в тиждень. Якщо після масок наносити ще й кондиціонер, то він зробить волосся важким і воно не стане при укладанні тримати необхідний об'єм.

Відмовитися від жирів

Краса і здоров'я локонів залежить як від внутрішніх, так і від зовнішніх факторів. Тьмяне і ламке волосся пояснюється відсутністю жирів у щоденному меню. У зимовий період локони особливо потребують Омега-3. Для її забезпечення їжте якомога більше риби, насіння льону, авокадо, а також горіхів. І не забувайте про додавання в їжу нерафінованих рослинних олій.

Мало пити

Включені опалювальні прилади висушують не тільки повітря, але і волосся. Локони втрачають вологу в кілька разів швидше. А зовнішнє зволоження не завжди повністю вирішує проблему. Тому не забувайте дотримуватися питного режиму. У день випивайте не менше 2 літрів води (не рахуючи різних напоїв). Волосся постійно потребує турботи і захисту від негативного впливу навколишнього середовища. У зимовий час локонам потрібен особливий захист, не забувайте про це.

Джерело: Ukr.Media

 

 

03 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів