Словацькі автоперевізники сьогодні заблокують пункти пропуску на кордоні з Україною?

Словацькі автоперевізники сьогодні заблокують пункти пропуску на кордоні з Україною?
Кілька днів поспіль у Словаччині триває страйк автоперевізників. За даними словацьких інформагенцій, заблоковані дороги країни створюють незручності для всіх. Попередньо, сьогодні мають відбутися переговори асоціації з вищим керівництвом органів виконавчої влади держави, в яких планують обговорити «…поточну кризу в транспортній галузі, що завершилася протестами та блокадою дорожньої інфраструктури Словаччини». У той же час, за інсайдерською інформацією, стало відомо, що блокада може розповсюдитися і на пункти пропуску на кордонах з Україною!

 

Отже, нагадаємо, що блокада, оголошена автоперевізниками в Словаччині, триває вже кілька днів. Асоціація перевізників країни заявила, що підтримує колег, «…які перебувають під час ударів у холодну погоду, але в той же час наполягає на їхніх проханнях… в яких вимагається скасування кишенькового оподаткування на відрядження ….перегляд умов плати за кілометраж… звучать прохання знизити податок на транспортні засоби на 50%».

За попередніми даними, саме в понеділок, 13 січня, має відбутися зустріч з цього приводу на найвищому рівні, але… це не зупинить блокування кордонів. Так, за інсайдерською інформацією, яу отримало наше видання uzhgorod.net.ua, сьогодні після обіду (швидше за все, на 15.00) заплановане блокування пунктів попуску на кордонах Словаччини з іншими державами. Україна – в цьому ж переліку!  Зокрема, йдеться про пункти пропуску «Вишнє Нємецке» на українсько-словацькому кордоні та «Вишній Комарнік» на кордоні Словаччини з Польщею.

За попередніми даними, буде припинено рух вантажного транспорту, але легковий і автобусний транспорт проїжджатиме без проблем. Для такого виду транспорту буде вільна одна полоса для руху. Тривалість блокування не повідомляється. Але, за деякими неофіційними даними, блокування продовжуватиметься, поки не буде знайдено спільного рішення між урядом та перевізниками щодо виконання їхніх вимог. Скільки вироблятиметься те рішення – невідомо…

Саме тому очевидно, що стабілізована певною мірою останнім часом ситуація з чергами перед пунктами пропуску може знову загостритися. Чи не будуть вимушені водії знову тижнями простоювати з товаром перед кордоном в надії на вирішення проблеми?

Слідкуємо за інформацією й повідомлятимемо читачів.    

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграм

 

13 січня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів