В Ужгороді обговорювали, як вирішити проблему дефіциту кадрів

В Ужгороді обговорювали, як вирішити проблему дефіциту кадрів
Круглий стіл на тему “Консультант роботодавця. Застосування нових сучасних форм роботи, що сприятимуть вирішенню проблеми дефіциту кадрів” відбувся сьогодні в Ужгороді, в Закарпатському обласному центрі зайнятості.

 

Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай побажав учасникам плідної та конструктивної роботи, а також розповів про співпрацю Ужгородської міськради з міським центром зайнятості, зокрема про прийняту виконкомом програму з організації громадських робіт, щорічну міську програму із зайнятості населення тощо. «Якщо аналізувати бюджет Ужгорода, то найвагомішим джерелом надходжень є податок на доходи фізичних осіб. Тому, своєю чергою, ми також зацікавлені в якнайбільшій кількості працевлаштованих. Шукачам роботи ж бажаю знайти таку, що приноситиме як моральне, так і матеріальне задоволення», – додав Василь Васильович.

Директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич відзначив, що метою зустрічі є мотивація, навчання тих, хто в пошуку роботи, підлаштування під вимоги кваліфікації знань, які потрібні для того чи іншого роботодавця.

У засіданні брали участь і радник міського голови Ужгорода Юрій Мандич, директор Ужгородського міського центру зайнятості Сергій Олексіюк, голова організації роботодавців Ужгородського району Іван Костів, а також понад 20 роботодавців – керівники товариств з обмеженою відповідальністю, учбово-виробничих підприємств, приватних акціонерних товариств тощо.

Дискутували за круглим столом, зокрема, про легальність працевлаштування і небажання частини працівників офіційно оформлювати стосунки з роботодавцем. Йшлося і про можливість та потребу перекваліфікації працівників у випадку незатребуваності професії чи низького доходу в тій сфері.

Присутнім представили презентацію щодо впровадження в роботі обласної служби зайнятості концепції Інституту “Консультант роботодавця”, мета проєкту – врегулювання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили, кадрове забезпечення роботодавців області, задоволення потреб шукачів роботи. Для цього планують впроваджувати е-сервіси, застосовувати рекрутинговий підхід при пошуку кандидатів на вільні робочі місця тощо.

Заслухали й обговорили доповіді та виступи щодо застосування нових сучасних форм роботи служби зайнятості, відзначили заходи щодо розширення активних програм соціальної підтримки безробітних, активізації роботи з роботодавцями та соціальними партнерами.

 

12 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів