Зручно і комфортно: в Ужгороді облаштовують сучасні автобусні зупинки ВІДЕО

Зручно і комфортно: в Ужгороді облаштовують сучасні автобусні зупинки ВІДЕО
За останні 4 роки в Ужгороді встановили 31 нову автобусну зупинку та відремонтували більшість старих. Цьогоріч у керівництва міста плани амбітніші – облаштувати ще  тридцять комфортних зупинок з інформаційними табло та вай-фаєм. Досі ж ужгородці мокли під снігом та дощем, бо не мали де сховатися, чекаючи на автобуса.

 

 Ужгородці уже не мокнуть під дощем чи снігом, бо очікують на міські автобуси на комфортних зупинках, а головне – з дахом над головою. Тільки за останні три роки їх встановили 31. Десять – коштом міської ради, інші – за гроші інвесторів, переважно рекламних агенцій. Тож і використовують їх за сумісництвом у підприємницьких цілях. Є в Ужгороді й розумні зупинки з електронними табло, які сповіщають пасажирів про час відправлення і прибуття автобусів.

Начальник відділу транспорту Ужгородської міської ради Петро Бобик: «Є 5 автобусних зупинок. які ми називаємо розумними: вони облаштовані електронними табло, роздається вай-фай, є точки для зарядки телефонів і загалом такі зупинки дуже зручні для пасажирів».

Ужгородці задоволені кількістю та якістю міських зупинок. Кажуть, за останні роки відчули суттєві зміни.

Щоб зручно для всіх

Ужгород за рівнем комфорту впевнено й стабільно наближається до європейських міст. Тут усі маршрутки оснащені джіпіес-маячками,  за допомогою яких містяни можуть відстежувати їх пересування. Крім того, обласним центром курсують 30 нових автобусів із безкоштовним вай-фаєм. Діє  мобільний додаток із розкладом руху маршруток.

Влада не забула і про старше покоління, яке віддає перевагу звичним табло із необхідною інформацією. Подібні прилади торік встановили на 31-й зупинці. Міській раді облаштування табло із розкладом руху обійшлося у 49 тисяч гривень. Коментує Петро Бобик: «Значна частина пасажирів може закачати мобільний додаток Rozklad.in.ua/ і мати графік руху автобусів під рукою».

Одна сучасна зупинка із дахом над головою та лавицями коштує понад 100 тисяч гривень. В обласному центрі треба встановити їх ще майже 50. Ужгородський міський голова Богдан Андріїв запевняє: більше половини таких комфортних і зручних зупинок облаштують цьогоріч.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв додав: «Ми плануємо цьогоріч ще 30 таких зупинок облаштувати. В першу чергу на ти х вулицях, на яких зроблений капітальний ремонт доріг. Пасажири матимуть можливість в негоду сховатися від дощу чи снігу, влітку – від спекотного сонця».

А ще у цьому році на усіх зупинках планують встановити інформаційні табло із точним часом прибуття і відправлення автобусів. Для ужгородців, які цінують час, це справді буде дуже зручно.

 

04 березня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Руслан 2020-03-04 / 23:30:29

    Біля ТЦ Токіо як не було зупинки щоб люди не стояли під дощем, так і не буде...

  2. Петро Горват 2020-03-04 / 20:14:24

    Молодці!