На карантині ужгородська молодь влаштовує спільні кіноперегляди

На карантині ужгородська молодь влаштовує спільні кіноперегляди
Темп життя за межами помешкання знизився майже до нуля. Звичні походи в кафе, на вечірки чи у кіно вже більше місяця нам тільки сняться. Однак це не привід нудьгувати. Ужгородська молодь із громадської організації Фундація регіональних ініціатив (ФРІ) щотижня збирається для кінопереглядів. Звісно, зустрічі відбуваються лише онлайн, тож об’єднуються під девізом «Stay home, but don’t be alone!». Медіацентр поцікавився, як відбуваються такі спільні кіноперегляди і хто може до них приєднатися.

 

«Суть наших онлайн-кінопереглядів у єднанні та урізноманітненні карантинного життя, – розповідає член ужгородського осередку ФРІ Михайло Фазан. – Щоб було відчуття, що ти не сам, що можеш подивитися з друзями кіно і поділитися враженнями, хоч і в онлайн-режимі. При цьому є свої плюси: ти в себе вдома, можеш лежати на дивані чи у ліжку, намазати бутербродів і одночасно весело проводити час із друзями».

Зі слів Михайла Фазана, зазвичай фрішники часто збираються, щоб поспілкуватися, влаштовують багато цікавих молодіжних заходів. Але оскільки карантин цього не дозволяє, а збиратися й бачитися з друзями хочеться, в одного із учасників організації виникла пропозиція влаштувати спільний онлайн-кіновечір. «Ідея більшості сподобалася і ми її швидко реалізували. Потім вирішили робити такі кіноперегляди регулярно».

Щотижня учасник, до якого дійшла черга, пропонує фільм до перегляду. Якщо всі підтримують – дивляться пропоновану стрічку.

«Наразі це відбувається через стрім-платформу tvitch.tv. Паралельно є чат в Телеграмі, де можна ділитися враженнями про фільм. Також після перегляду ми зідзвонюємося через Google Meet, де обговорюємо побачене і просто ділимося настроєм. Фільми обираємо з тих, що є на безкоштовних українських інтернет-ресурсах», – пояснює Михайло.

Щоб спробувати новий досвід і побувати в онлайн-кінотеатрі, перш за все, потрібно приєднатися до чату в Телеграмі, де публікують анонси. Долучитися може кожен. Звісно, поводитися тут потрібно з повагою до інших учасників. Безпосередньо перед переглядом фільму у чаті публікують необхідні посилання, за якими учасники зідзвонюються, попередньо трохи спілкуються, а відтак починають спільний кіносеанс. Кіноперегляди відбуваються щонеділі о 21:00. Цієї неділі, 3 травня, дивитимуться стрічку «Револьвер» Гая Річі. Долучайтеся!

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів