Голова Закарпаття О. Петров про перспективний план: підготував листа на КМУ з проханням врахувати всі застереження

Голова Закарпаття О. Петров про перспективний план: підготував листа на КМУ з проханням врахувати всі застереження
 Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров сьогодні під час брифінгу відповів на питання журналастів з приводу перспективного плану Закарпатської області.

 

Як відомо, днями Уряд затвердив перспективний план Закарпатської області. Про це писав зокрема закарпатський активіст Володимир Феськов:

«64 ОТГ у проекті рішення, що значно більше ніж диктує Методика, але значно менше ніж диктували регіональні політики (інсайд). Є сподівання, що без "кабінетних уточнень". План викликав багато запитань, зокрема, сам активіст задає їх: «….багато хто запитує куди поділась Вишківська ОТГ. Це питання потрібно адресувати ОДА. Вона робить подання. Особисто для мене це дивна ситуація. Цілком гарна і самодостатня громада. Було неочікувано, як і поява Золотарівської. Особисто я бачив в Хустському районі 4 громади, в тому числі з центром у Вишково…»

Більше інформації ТУТ

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров відповів на питання журналістів з приводу плану:  «Позавчора на засіданні уряду будо прийнято попереднє рішення, ми бачили проект постанови КМУ, але, на жаль, деякі моменти виникли щодо меж окремих ОТГ, були внесені корективи під час розгляду проєкту. Регламент це передбачає, в тому числі з урахуванням позиції народних депутатів, які представляють ці громади. Ці корективи спровокували певний громадський спротив, обурення представників населених пунктів по трьох районах».

Навіть виникли окремі протесні моменти, уточнив Петров. Саме тому провів кілька зустрічей з представниками громад: «Ми пояснили їм, що не погоджуємося з остаточним планом. Я підготував листа на КМУ з проханням врахувати всі застереження, які ми надіслали на засідання Кабміну. Наразі маємо кілька днів, що узгодити всі ці питання».

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 травня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів