Закарпатцям на замітку: які надбавки до пенсії передбачені почесним донорам?

Закарпатцям на замітку: які надбавки до пенсії передбачені почесним донорам?
14 червня в Україні відзначали Всесвітній день донора крові і вшановували людей, котрі для порятунку чужих життів добровільно діляться цінним скарбом – власною кров’ю.

 

Відповідно до Закону України «Про донорство крові та її компонентів» (ст. 13) при виході на пенсію ця категорія громадян має право на отримання надбавки до пенсії в розмірі 10 відсотків від затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць.

Статус почесного донора України надається особам, які безоплатно здали 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми крові. Пільги, передбачені для осіб, які мають статус почесного донора України, поширюються на громадян України, нагороджених нагрудним знаком «Почесний донор СРСР».

У разі зміни прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць проводиться перерахунок зазначеної надбавки, виходячи з розміру встановленого прожиткового мінімуму. На сьогодні ця надбавка становить 202,70 гривень. Цього року заплановано підвищення прожиткового мінімуму, а отже, і перерахунок надбавки донорам до пенсії, ще двічі: з липня цього року вона має становити 211,80 грн, а з грудня – 218,90 гривень.

Для встановлення зазначеної надбавки необхідно подати до територіального управління Пенсійного фонду заяву та документи про нагородження нагрудним знаком «Почесний донор України» або «Почесний донор СРСР».

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області 

 

 

18 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів