Понад 250 закарпатців уже змінили свою виборчу адресу

Понад 250 закарпатців уже змінили свою виборчу адресу
Саме зараз в Ужгородському пресклубі триває засідання, головною темою якого є старт 5 вересня виборчої кампанії до місцевих виборів.

 

Як прозвучало на початку засідання, усього тиждень лишився для того, щоби ужгородці змогли змінити виборчу адресу за місцем фактичного проживання, а не прописки. До 10 вересня громадяни, які не мають реєстрації в своїх громадах, мають можливість стати повноцінними виборцями там, де вони постійно мешкають та обирати органи місцевого самоврядування. Це стосується щонайменше 5,5 млн громадян України - внутрішньо переміщених осіб, трудових мігрантів, виборців без зареєстрованого місця проживання.

Як відзначив Ярослав Гулан, координатор ГО «ОПОРА» у Закарпатській області, за їхніми даними, станом на 1 вересня поточного року вже 254 закарпатці скористалися можливістю змінити свою виборчу адресу.

За словами Гулана, більшість осіб з цієї кількості змінили виборчу адресу на ту, яка рзташована на території Закарпаття.

«Важлива інновація: якщо раніше для зміни виборчої адреси треба було якісь підтверджуючі документи надати, приміром, свідоцтво про шлюб чи квитки, то зараз нічого не потрібно, зараз достатньо заяви та посвідчення особи»,  - уточнив Гулан.

Якщо людина не може самостійно подати заяву, то можна зробити це через уповноважену особу і в електронному вигляді, і в паперовому.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів